x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre tăierea bugetului BOR: Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult

Ciolacu, despre tăierea bugetului BOR: Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult

de Alice Petrescu    |    18 Feb 2021   •   13:11
Ciolacu, despre tăierea bugetului BOR: Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult

Guvernul vrea să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, prin tăierea cu 90% a investițiilor, scrie pe Facebook, Marcel Ciolacu: ”Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor”. Reacția liderului PSD, vine după ce Executivul a micșorat considerabil, bugetul alocat în 2021 pentru BOR.


Președintele PSD mai spune că, după ce au alocat Educației cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat 11% de la Sănătate, guvernanții „vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam”.

„Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național! Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor”, conchide Ciolacu.

Proiectul de buget de stat elaborat de Guvernul Cîțu prevede reducerea masivă în anul 2021, cu aproape 89% față de execuția preliminată pe anul trecut, a banilor publici alocați pentru construcția și restructurarea bisericilor, de la circa 249 de milioane de lei în 2020 la doar 28 de milioane de lei anul acesta. Acești bani vor fi folosiți pentru funcționarea atât a lăcașurilor de cult, cât și a muzeelor religioase.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu bor buget