x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă se duce la Bruxelles

Dăncilă se duce la Bruxelles

de Monica Stoica    |    16 Feb 2018   •   14:10
Dăncilă se duce la Bruxelles
Sursa foto: Karina Knapek

Premierul Viorica Dăncilă merge în vizită la Bruxelles săptămâna viitoare, unde se va întâlni atât cu preşedintele CE, Jean Claude Juncker, cât şi cu preşedinţii Consiliului European, Donald Tusk, şi al PE, Antonio Tajani.

Vizita lui Dăncilă la instituţiile europene va avea loc în contextul în care mai mulţi oficiali europeni şi-au exprimat îngrijorările legate de modificările la legile Justiţiei şi la legislaţia penală.

Pe lângă întâlnirile cu oficialii de la Bruxelles, Viorica Dăncilă a anunţat că va discuta şi cu şi cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu. Pe de altă parte, premierul a amintit că a parlamentat şi cu unii dintre ambasadori şi că seria de întâlniri va continua. „Vom intensifica acţiunile de politică externă şi relaţiile economice cu statele partenere. Vom accentua pe dimensiunea europeană a guvernării, vom încerca să participăm activ la discuţiile privind viitorul economic şi vom trata cu atenţie deosebită şi ne vom mobiliza pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene”, a adăugat Dăncilă. Viorica Dăncilă nu a fost prezentă la dezbaterea recentă din plenul Parlamentului European privind situaţia justiţiei din România, trimiţându-l, în schimb, pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ca sol al Guvernului, care, însă, nu putea pătrunde, conform regulamentului, în plenul PE. (M.S.)

×