x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Darius Vâlcov a depus jurământul la Cotroceni. Băsescu: Riscul de derapaj economic este major

Darius Vâlcov a depus jurământul la Cotroceni. Băsescu: Riscul de derapaj economic este major

28 Aug 2014   •   11:17
Darius Vâlcov a depus jurământul la Cotroceni. Băsescu: Riscul de derapaj economic este major

Noul ministru delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a depus jurământul astăzi, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Dacă România nu-şi va respecta angajamentele, pericolul unui derapaj este major", a afirnat Traian Băsescu.

Preşedintele i-a transmis lui Darius Vâlcov că preia un portofoliu greu, subliniind că acesta trebuie să fie un ministru al Bugetului României, nu al unor interese electorale.

Şeful statului a avertizat că "dacă România nu-şi va respecta angajamentele, pericolul unui derapaj economic este major".

"Să vă subordonaţi activitatea legii", i-a spus Băsescu lui Vâlcov, precizând că în situaţia în care acesta va dori îl va putea consulta oricând. "Faceţi-o, pentru că, în mod cert, veţi avea ce afla de la mine", a completat Băsescu.

Şeful statului i-a reamintit noului ministru obligaţiile asumate de România faţă de partenerii externi.

"Ca om care participă la Consiliul European, vă pot spune că speranţele celor care se gândesc la schimbarea politicii de consolidare fiscală în UE sunt deşarte. La ultima şedinţă a Consiliului European s-a stabilit foarte clar că politicile de consolidare fiscală rămân integral valabile pentru toate statele UE. A fost o dezbatere provocată chiar de reprezentanţii unor guverne socialiste şi concluzia discuţiilor a fost că Europa nu are altă soluţie decât consolidarea politicilor de consolidare fiscală", i-a mai spus Băsescu lui Vâlcov.


×