x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizii în TRILATERALĂ! ÎNTÂLNIRE LA COTROCENI Iohannis, Isărescu, Orban

Decizii în TRILATERALĂ! ÎNTÂLNIRE LA COTROCENI Iohannis, Isărescu, Orban

de Dan Constantin    |    08 Mai 2020   •   10:41
Decizii în TRILATERALĂ! ÎNTÂLNIRE LA COTROCENI Iohannis, Isărescu, Orban
Sursa foto: DIANA OROS

Vineri este anunțată o întâlnire TRILATERALĂ a principalilor factori de decizie din Executiv și de politică monetară: IOHANNIS, ORBAN, ISĂRESCU.

Este.este pentru prima dată de la declanșarea crizei sanitare și decretarea stării de urgență când se întâlnesc în acest format președintele, premierul și Guvernatorul Băncii Naționale a României  .Sunt în așteptare măsuri concrete și coerente pentru reluarea activității economice și sprijin financiar pentru oprirea căderii economiei.

 Până acum nu au fost făcute declarații publice din partea BNR REFERITOARE LA MĂSURILE ANUNȚATE DE GUVERN pentru relansarea economiei. La începutul anului,  în 9 ianuarie, Mugur Isărescu făcea o precizare importantă pentru colaborarea cu Executivul;

 ,,Lucrăm cu Guvernul, în măsura în care acest Guvern are capacitatea să ia decizii pentru a găsi o ieșire înțeleaptă dintr-o situație care nu este ușoară”

De atunci situația economică a devenit mult mai complicată...De aceea, întâlnirea de astăzi de la Cotroceni are o miză cu totul deosebită și arată gravitatea situație. PROGNOZA UE INDICĂ O SCĂDERE A de circa 6 la sută a PIB. în România

×