x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Anton Marin, omul de casă al Elenei Udrea, găsit incompatibil de ANI

Deputatul Anton Marin, omul de casă al Elenei Udrea, găsit incompatibil de ANI

de Veronica Micu    |    13 Aug 2014   •   11:49
Deputatul Anton Marin, omul de casă al Elenei Udrea, găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului Anton Marin, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 - 23 iulie 2013, a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul 'Anton D. Marin întreprindere individuală'.

Potrivit unui comunicat al ANI, Anton Marin nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora 'calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică'.

ANI susţine că Anton Marin a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază: de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Anton Marin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează comunicatul ANI.

Documentul adaugă că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Marin Anton a fost membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) până în 2007, când a plecat la PDL. În aprilie 2012, el s-a întors în PNL, al cărui membru a fost până în luna martie a acestui an. Începând din acel moment, Anton a trecut în Partidul Mişcarea Populară (PMP).

 
Potrivit Forbes, deputatul Marin Anton are o avere estimată la aproape zece milioane de euro.

×