x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea reglează conturile prin Congres

Dragnea reglează conturile prin Congres

de Adrian Ilie    |    15 Feb 2018   •   09:22
Dragnea reglează conturile prin Congres
Sursa foto: Karina Knapek

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut conducerii social-democrate, în Biroul Permanent Naţional de ieri, să convoace un congres extraordinar al partidului, prin care să primească o reconfirmare a susţinerii sale în partid şi a programului de guvernare.

Deşi s-a speculat în ultima vreme că Liviu Dragnea va forţa o retragere a lui Niculae Bădălău din funcţia de preşedinte executiv, ca urmare a sprijinului pe care acesta i l-a acordat fostului premier Mihai Tudose, liderul PSD a ales o cale surprinzătoare prin care să-şi reconsolideze sprijinul în partid, anume convocarea rapidă a unui Congres extraordinar, în luna martie. Cererea sa a fost aprobată de BPN, iar Congresul va avea loc pe 10 sau 17 martie. „Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, dezbateri în mai multe domenii, în economie, fiscalitate, sănătate, educaţie, justiţie, salarii, pensii şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită în cadrul acestor dezbateri”, a motivat Dragnea.

Practic, va fi vorba de un vot de încredere cerut de el şi, concomitent, unul de blam la adresa lui Bădălău. „La acest congres, şi cei care au făcut scrisori să le afirme şi să le susţină”, a spus liderul PSD, referire la propunerea de reformare a partidului făcută de Bădălău în timpul recentei crize guvernamentale. Mai mult, Dragnea a cerut practic şi susţinerea partidului în războiul cu DNA. „Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice şi ilegitime asupra instituţiilor democratice. Vreau să ne implicăm în democratizarea societăţii româneşti şi a pune instituţiile de forţă strict în matca lor constituţională”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Liderii organizaţiilor PSD au fost luaţi prin surprindere de propunerea lui Dragnea

 

Domnul Codrin Ştefănescu vorbeşte cam mult faţă de poziţia pe care o are în partid. Cam mult şi cam rău Liviu Dragnea, preşedinte PSD

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea