x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există

Dragnea: Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există

19 Feb 2017   •   22:42
Dragnea: Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există, a subliniat liderul partidului, Liviu Dragnea, care a precizat, duminică seara, că atât el, cât şi actuala conducere au dus formaţiunea pe o direcţie de deschidere, de dialog, o direcţie europeană de la care nu doreşte să se abată, chiar dacă sunt presiuni şi chiar dacă "unii au alte gânduri ascunse".

"Riscurile ca PSD să fie destabilizat nu există", a spus Dragnea la România TV, referitor la poziţiile exprimate de primarul din Iaşi, Mihai Chirica.

Potrivit liderului PSD, "partidul s-a exprimat săptămâna trecută", organizaţiile au adoptat hotărâri importante deoarece au simţit nevoia să aibă o poziţie foarte clară faţă de "asemenea iniţiative", iar o decizie va fi luată zilele următoare în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

"Şi eu şi actuala conducere a partidului am dus partidul către o direcţie de la care nu vreau să mă abat, o direcţie de deschidere, de dialog, o direcţie europeană. Nu vreau să mă abat, chiar dacă sunt presiuni şi din exteriorul partidului şi din interior, indiferent de consecinţe, chiar dacă unii au alte gânduri ascunse. PSD nu e un partid născut acum, fără fibră şi care să nu înţeleagă imediat, să nu simtă imediat ce vrea să spună, de fapt, unul (...) sau cineva din partid când iese şi are astfel de propuneri, pentru că astfel de propuneri sau astfel de reacţii au fost nu numai acum", a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a amintit că primarul de la Iaşi a avut o anumită poziţie şi atunci când şeful statului a refuzat prima propunere de premier făcută de PSD după alegeri, iar apoi s-a exprimat şi la adresa guvernului pe tema Ordonanţei 13.

"A fost singura voce, de fapt, atunci când preşedintele Iohannis a refuzat fără niciun fel de motiv şi fără niciun fel de explicaţie propunerea de prim-ministru pentru doamna Sevil Shhaideh. Deci nu e prima dată când a ieşit", a arătat Dragnea.

Şeful PSD a menţionat că nu a stat de vorbă cu edilul ieşean deoarece este foarte greu de comunicat cu acesta şi a precizat că deşi Chirica este preşedinte interimar al organizaţiei PSD Iaşi, a fost prezent doar la patru şedinţe ale partidului.

"Şi la Iaşi, organizaţia s-a delimitat de aceste poziţii, cerând să adoptăm măsuri, exprimându-şi susţinerea pentru guvern, pentru conducerea partidului. Oricum, (el, n.r.) nu face jocurile PSD, ca şi influenţă se pare că nu a avut, pentru că dacă organizaţia pe care ar fi trebuit să o conducă s-a delimitat, înseamnă că este o problemă. Toate organizaţiile din ţară s-au delimitat şi au cerut măsuri", a spus Dragnea.

Potrivit liderului social-democrat, opiniile contrare trebuie discutate în interiorul partidului cu argumente, dar Chirica a preferat să discute prin presă şi la televizor.

În privinţa sancţiunilor care ar putea fi decise la adresa primarului din Iaşi, Dragnea a spus că se poate adopta şi o sancţiune minimă şi o sancţiune maximă: "Vom adopta o decizie înţeleaptă". www.agerpres.ro

×