x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: “Voi prelua conducerea PNL”

Iohannis: “Voi prelua conducerea PNL”

de Gabriela Antoniu    |    13 Mai 2014   •   22:27
Iohannis: “Voi prelua conducerea PNL”
Sursa foto: Karina Knapek

Liberalii încep să ia în serios o posibilă demisie a lui Crin Antonescu din fruntea partidului după europarlamentarele din 25 mai
Scenariul demisiei lui Crin Antonescu dacă PNL nu va obţine peste 20% la aceste alegeri e luat în calcul chiar de numărul 2 din PNL, prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis. “Pur ipotetic, automat voi prelua conducerea partidului, în cazul în care PNL nu va obţine peste 20% la europarlamentare şi Antonescu şi-ar da demisia. Aş fi un preşedinte interimar, sigur. Indiferent ce se întâmplă, PNL va avea candidat la Preşedinţie”, a declarat ieri Iohannis la B1TV. Afirmaţia lui este cu atât mai notabilă cu cât, atunci când Antonescu a lansat ideea demisiei, prim-vicepreşedintele liberal afirma că, de fapt, s-a înţeles altceva. “Am auzit ce a spus şi nu a spus chiar aşa. Este o traducere liberă după un pasaj pe care l-a formulat domnul Antonescu. Aşa am înţeles eu ca simplu prim-vicepreşedinte”, a declarat Iohannis. Mai mult, el susţinea că un rezultat slab la alegerile europarlamentare ar fi “un semnal de alarmă” care ar duce la demiteri în rândul partidului şi abia “dacă va mai fi cazul” se va ajunge la demisia lui Crin Antonescu.

Demisia, privită ca o uşurare de Antonescu
Liderul PNL a reluat însă ideea demisiei la scurt timp, susţinând că “e foarte fermă şi e foarte simplă”, într-un interviu acordat hotnews.ro, în luna aprilie. Mai mult, Antonescu privea această ipoteză ca pe o uşurare. Susţinând că partidul are 18,5% în sondaje, liderul PNL a fost întrebat dacă nu este foarte aproape de momentul depunerii mandatului, dacă cifrele se menţin. “Dar de ce credeţi că îl privesc cu spaimă? Poate îl privesc cu uşurare. Nu am spus prin asta nici că mă retrag din politică. Se poate şi asta. Nici că mai candidez sau nu mai candidez, sunt alte subiecte. Am spus că din calitatea de preşedinte, vrând-nevrând de manager al partidului, pe o operaţiune foarte concretă, cum le-am cerut şi altora, mă voi supune şi eu acestei grile”, a declarat Antonescu. El a spus că dacă va demisiona, Klaus Iohannis va prelua conducerea administrativă şi partidul va decide când şi cum va face un congres pentru un nou preşedinte. Cu toate acestea, Iohannis a susţinut la B1TV că nu a discutat cu Antonescu despre preluarea conducerii partidului. “Cred că redistribuirea nu va aduce foarte mult în plus. Sper că ajungem la 22% la redistribuire. (…) Nu am discutat cu Crin Antonescu posibilitatea să îl înlocuiesc la conducerea PNL”, a mai spus Iohannis. Sondajele de opinie realizate în timpul campaniei electorale plasează PNL între 12% şi 16,9%.


×
Subiecte în articol: klaus iohannis