x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Folosirea simbolurilor comunitare este un lucru firesc, nu lezează interesele generale ale României

Kelemen Hunor: Folosirea simbolurilor comunitare este un lucru firesc, nu lezează interesele generale ale României

de Veronica Micu    |    08 Feb 2013   •   15:54
Kelemen Hunor: Folosirea simbolurilor comunitare este un lucru firesc, nu lezează interesele generale ale României
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a comentat, în această după-amiază, scandalul iscat în urma arborării steagului Ținutului Secuiesc. Kelemen a declarat că simbolurile și semnele naționale nu lezează ”interesele generale ale României și nici cele particulare ale cetățenilor”

”Principiile pentru noi sunt foarte clare. Toate comunitățile din România, inclusv comunitățile naționale, au simboluri, au semne pe care le folosesc. Așa se întâmplă și cu maghiarii din Harghita și Covasna. Folosirea acestor simboluri comunitare este un lucru firesc, nu lezează interesele generale ale României, nici interesele particulare ale cetățenilor și nici valorile fundamentale ale statului român”, a explicat Hunor.

”Eu cred că toate comunitățile locale, inclusiv cele naționale au dreptul să le folosească. Este un conflict artificial creat și artificial crescut. A luat o amploare foarte mare și mă bucur pentru că știu de discuțiile de ieri între miniștrii de externe ai României și Ungariei, care au stabilit că aceste lucurrui trebuie discutate în cadru oficial, prin guverne și prin instituțiile diplomatice. Sunt convins că toată lumea va înțelege. Nu este în interesul României, nu este în interesul maghiarilor din România, nici al nostru, să avem un conflict artificial când avem lucruri mai importante”, a continuat liderul UDMR.

El a precizat că va avea în următoarea săptămână o discuție cu premierul Victor Ponta, reiterând că ”relațiile echilibrate între România și Ungaria sunt vitale”.

×