x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Sănătății și primarul Sectorului 1 vor relocarea Spitalului Floreasca și Spitalul de Arși

Ministrul Sănătății și primarul Sectorului 1 vor relocarea Spitalului Floreasca și Spitalul de Arși

20 Sep 2017   •   21:30
Ministrul Sănătății și primarul Sectorului 1 vor relocarea Spitalului Floreasca și Spitalul de Arși
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind identificarea şi analiza soluţiilor de relocare a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) şi a Spitalului de Arşi. 

Potrivit protocolului, urmează să fie construit un nou spital în zona de nord a Bucureştiului, pe un teren de şapte hectare. Costurile de aproximativ 200-250 de milioane de euro şi toate dotările vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1. 

Noul spital ar urma să fie dotat şi cu heliport şi nu va acoperi doar nevoile Bucureştiului. 

"Avem un teren de şapte hectare în zona de nord a Bucureştiului (Băneasa), unde vom construi un spital. Vom reloca cele două spitale - Floreasca şi de Arşi", a anunţat Dan Tudorache. 

La rândul său, ministrul Sănătăţii a subliniat că protocolul are toate avizele de la structurile responsabile din cele două instituţii. 

"Noi am avut discuţii preliminare de câtva timp împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 cu privire la relocarea Spitalului Floreasca şi a celui de Arşi într-o clădire nouă, cu facilităţi de top, cu condiţii mult mai bune pentru pacienţi şi personalul medical. (...) Practic, orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, s-au făcut renovări la Terapie intensivă, iar în rest mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiţii de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră, condiţii egale pentru cetăţenii români cu cei europeni, acesta este motivul pentru care am salutat iniţiativa domnului primar", a declarat Florian Bodog. 

Primarul Sectorului 1 a precizat că terenul pe care va fi construit spitalul are intrare din şoseaua Bucureşti-Târgovişte. 

"Primăria Sectorului 1 va da acest spital la cheie. Îl va pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii fără niciun cost. (...) Noi sperăm, respectând toate termenele, că va fi gata în 3-4 ani. După ce vom reloca cele două spitale, Floreasca şi de Arşi, e treaba Ministerului Sănătăţii ce va face cu cele două clădiri", a adăugat Tudorache. 

Bodog a mai precizat că s-a gândit că, dată fiind locaţia acestor clădiri, să încerce să organizeze ambulatorii de specialitate. "Ştiţi că ducem lipsă în Bucureşti de acest tip de structuri, există liste de aşteptare pentru consultaţii. Vom avea în vedere un astfel de proiect", a spus ministrul. 

Pe terenul unde va fi construit noul spital se află o clădire care adăposteşte în jur de 70 de bătrâni, care va fi relocată în aceeaşi zonă. Primarul a explicat că respectiva clădire se află "în mijlocul terenului şi încurcă, oricum este foarte veche, din 1970, şi condiţiile nu sunt tocmai normale". 

"Va fi un singur spital, în care va exista un centru de arşi în cadrul Spitalului de Urgenţă. (...) Nu facem două spitale în aceeaşi curte", a mai spus Tudorache. AGERPRES

×