x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parchetul solicită ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu

Parchetul solicită ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu

24 Apr 2014   •   12:38
Parchetul solicită ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu

Parchetul a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PMP Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Cererea trimisă de Prchet a ajuns la Parlament.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Florin Popescu pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

"În anul 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale (denunţător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetăţenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri.

Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una din firmele omului de afaceri denunţător, la cererea acestuia din urmă", spun procurorii.

Ieri seară, Florin Popescu a anunţat că îşi suspendă activitatea din Partidul Mişcarea Populară şi se retrage din lista de candidaţi ai PMP pentru Parlamentul European pentru a se pune la dispoziţia justiţiei.

Cunoscut ca un apropiat al Elenei Udrea, Florin Popescu a fost membru PDL până în decembrie 2013, când a fost exclus din partid din cauza faptului că a participat la inaugurarea sediului Mişcarea Populară din Târgovişte.

×