x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ajutorul de încălzire pentru un pensionar care înainte de recalculare avea 2050 de lei pe lună

Ajutorul de încălzire pentru un pensionar care înainte de recalculare avea 2050 de lei pe lună

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   17:30
Ajutorul de încălzire pentru un pensionar care înainte de recalculare avea 2050 de lei pe lună

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat menținerea ajutoarelor de încălzire pentru pensionari.

Ajutorul de încălzire variază şi se acordă în funcţie de venitul mediu lunar încasat pe membru de familie sau pe persoană. De exemplu, în cazul în care un membru de familie beneficiază de un venit lunar de 200 de lei, acest ajutor de încălzire este de 100%.

Procentul scade până la 10% în cazul în care un membru de familie încasează lunar 1386 de lei sau o persoană singură are un venit lunar de 2053 de lei. Ajutorul de încălzire se acordă în baza unei dispoziţii emise de primar iar beneficiarii trebuie să furnizeze informaţii corecte cu privire la componenţa familiei, veniturile realizate, dar şi bunurile deţinute.

În calcularea ajutorului de încălzire se ține cont de veniturile realizate cu o lună anterioară depunerii solicitării, însă atunci când vorbim de pensionari va fi valabil talonul de pensie emis înainte de pensionare.

Prin urmare, pensionarii care au beneficiat de ajutor de încălzire în sezonul trecut vor primi acest drept şi în această iarnă, transmite Antena3 CNN.

×