x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 24 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 24 septembrie 2004

24 Sep 2004   •   00:00

Liste PRM - Funar, candidat la Camera

Gheorghe Funar, secretarul general al PRM, va candida pentru un loc de deputat pe listele filialei clujene a partidului la alegerile din noiembrie, informeaza Mediafax. Alaturi de Funar, pentru Camera Deputatilor filiala Cluj i-a propus si pe actualii deputati de Cluj, Damian Brudascu si Ioan Miclea. (Aniela Nine)

PNL - PD - Scrisori pentru Iliescu

Un grup de 52 de deputati PNL si PD a adresat ieri doua scrisori presedintelui Iliescu caruia ii solicita raspuns in scris. In prima ei ii cer sa nu promulge legea alegerilor generale deoarece permisiunea acordata presedintelui de a candida ca independent pe listele unui partid contravine Constitutiei si creeaza o discriminare intre seful statului si cetatenii care nu pot candida ca independenti, cum ar fi magistratii sau preotii. De asemenea, deputatii ii solicita presedintelui sa nu promulge nici statutul alesilor locali deoarece nu combate migratia politica. (Aniela Nine)

Candidatura - Duda nu vrea in Parlament

Principele Radu de Hohenzollern-Veringen respinge orice oferta de a candida pentru un loc in Parlamentul Romaniei, declarand ieri, la Cluj-Napoca, ca este "imposibil" sa accepte sa candideze pe vreo lista de partid, informeaza Mediafax. El spune ca va continua activitatea de reprezentant special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, activitate care este "perfect compatibila cu Casa Regala si cu interesele Romaniei". Premierul Adrian Nastase i-a propus lui Radu Duda un loc de senator pe listele PSD. (Aniela Nine)

Facilitati - Pasapoarte pentru magistrati

Fostii presedinti ai Romaniei, fostii presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor si fostii prim-ministri vor beneficia, alaturi de actualii demnitari, de pasapoarte diplomatice obtinute cu aprobarea ministrului Afacerilor Externe, au decis ieri senatorii, acceptand astfel amendamentul lui Sergiu Nicolaescu la proiectul trimis de Guvern. Totodata, senatorii au hotarat ca toti magistratii sa beneficieze de pasapoarte de serviciu atunci cand calatoresc in misiuni oficiale. De aceeasi facilitate beneficiaza si prefectii si subprefectii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, primarii municipiilor, oraselor si sectoarelor municipiului Bucuresti. (Oana Stancu)

Presedintie - Lia Roberts se retrage din cursa

Romano-americanca Lia Roberts a decis ieri sa nu mai candideze ca independent la functia de presedinte al Romaniei. Surse din anturajul Liei Roberts spun ca decizia acesteia de a se retrage a avut la baza o serie de nemultumiri care au condus-o la concluzia ca a cheltuit o groaza de bani fara rezultat. Printre nemultumiri se numara imposibilitatea de a se exprima public, refuzandu-i-se accesul la mass-media, dar si faptul ca a strans o parte din semnaturile necesare candidaturii, pentru ca apoi sa descopere ca acestea nu sunt veridice, avand si un proces in acest sens. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic