x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: În Guvern nu a fost prezentată o strategie de concediere de angajaţi din companii de stat

Ponta: În Guvern nu a fost prezentată o strategie de concediere de angajaţi din companii de stat

27 Feb 2013   •   12:43
Ponta: În Guvern nu a fost prezentată o strategie de concediere de angajaţi din companii de stat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în Guvern nu a fost prezentată o strategie de concediere de angajaţi din companii din sectorul energetic, adăugând însă că acestea trebuie restructurate astfel încât să nu creeze pierderi.

"Eu nu am văzut documentul, nu este niciun proiect de ordonanţă de urgenţă pe ordinea de zi. (...) Nu cunosc acest lucru şi o să-i întreb pe miniştri. Ideea este următoarea: după cum ştiţi foarte bine despre ce companii vorbim că sunt companii care au management privat, sunt companii în care avem listare pe bursă, sunt făcute deja listările la unele, la altele se fac acum, sunt companii care fac profit. (...) Nu a fost prezentată în Guvern o asemenea strategie", a precizat Ponta, potrivit Agerpres. Întrebat de jurnalişti dacă poate fi vorba de o intenţie politică de a restructura companiile de stat, primul-ministru a răspuns că, în opinia sa, "mai degrabă, e o ştire aşa, să mai bage nişte panică".

El a completat însă că este nevoie de restructurări ale companiilor, la fel ca în administraţia publică.

"De fapt, fiecare companie privată continuu se adaptează pieţei, situaţiei financiare, dar nimeni nu vine şi începe să dea cu bomba prin piaţă că nu ştiu ce restructurare se face la vreun trust sau la vreo companie. Ceea ce ştiu este că în mod clar şi companiile la care statul este în continuare acţionar trebuie să intre într-o logică în care să nu creeze pierderi", a spus premierul.

Potrivit acestuia, unele companii, cum ar fi Metrorex, vor fi subvenţionate în continuare, întrucât acestea au nevoie de ajutor pentru a-şi desfăşura activitatea.

"Lucrurile astea se întâmplă în toată Europa, dar nu e vorba de nimic care să se întâmple mâine sau poimâine sau să se fi luat vreo decizie", a adăugat Ponta, referindu-se la reorganizarea companiilor de stat.

×