x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu voi merge cu Guvernul la Cotroceni. Reducerea CAS se va aplica, oricum, în octombrie

Ponta: Nu voi merge cu Guvernul la Cotroceni. Reducerea CAS se va aplica, oricum, în octombrie

09 Iul 2014   •   22:00
Ponta: Nu voi merge cu Guvernul la Cotroceni. Reducerea CAS se va aplica, oricum, în octombrie

Premierul Victor Ponta a declarat că nu va accepta invitaţia preşedintelui Băsescu, aceea ca Guvernul să vină la consultări pe tema legii de reducere a CAS.

"Nu voi merge cu Guvernul la Cotroceni. Dacă vrea să aibă un dialog cu mine, mă voi duce. Însă în această situaţie concretă, nu se consultă cu persoana potrivită. Nu este o măsură a Guvernului, este o măsură adoptată de Parlament, în unanimitate", a spus Ponta, la Antena 3.

Preşedintele Băsescu a declarat, azi, că are reţineri în a promulga legea privind reducerea CAS cu 5%, temându-se că această măsură va afecta bugetul ţării.

Băsescu a spus că va chema Guvernul la consultări, înainte de promulgare, pentru a se asigura că există soluţii de acoperire a deficitului cauzat de reducerea CAS.

Ponta a amintit că preşedintele nu poate respinge legea decât o singură dată, iar în cazul în care legea va fi votată din nou de Parlament, aceasta se va aplica.

"Poate să se consulte cu mine cât vrea, chiar dacă legea este a Parlamentului. Oricum, nu are decât două soluţii, să o promulge sau să o retrimită în Parlament. Dacă o retrimite în Parlament, o votăm din nou, în septembrie, iar din octombrie intră în vigoare", a spus Ponta. 

×
Subiecte în articol: reducere cas Victor Ponta traian basescu