x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Tudor: Suntem abia la începutul războiului şi vom vedea o reacţie şi mai dură a DNA

Radu Tudor: Suntem abia la începutul războiului şi vom vedea o reacţie şi mai dură a DNA

07 Iun 2015   •   21:40
Radu Tudor: Suntem abia la începutul războiului şi vom vedea o reacţie şi mai dură a DNA

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că nu are nicio intenție de a se lupta cu justiția, dar a precizat că se consideră nevinovat și că acuzarea sa are legătură cu schimbarea Guvernului.

Radu Tudor a intervenit telefonic la Antena 3, unde a vorbit despre situaţia premierlui, dar şi despre momentul de cumpănă politică prin acre trece ţara noastră.

"În mod evident este cel mai sensibil moment de la schimbarea preşedintelui României şi câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis".

"Chiar dacă Victor Ponta se bazează pe o stabilitate din partea Guvernului şi spune că îşi va proba nevinovăţia în faţa procurorului şi apoi va cere instanţei să anuleze demersurile DNA, eu cred că suntem abia la începutul războiului şi cred că vom vedea o reacţie şi mai dură a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin mo?iunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale. 

×