x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rechemare cu cantec - "Greselile" consulului roman de la Montreal

Rechemare cu cantec - "Greselile" consulului roman de la Montreal

03 Aug 2004   •   00:00

Motivele rechemarii de la post a consulului general al Romaniei la Montreal, Magda Botez, au cam incins spiritele ieri la conferinta de presa a ministrului de Externe, Mircea Geoana.

LAVINIA TUDORAN

La insistenta jurnalistilor, care i-au cerut sefului diplomatiei sa explice de ce a fost rechemata Botez, Geoana a raspuns intr-un final ca masura a fost luata ca urmare a existentei unor disfunctionalitati in activitatea consulara in relatia cu autoritatile canadiene, nu cu comunitatea romaneasca din zona. Aceasta din urma l-a si rugat pe presedintele Ion Iliescu sa intervina pentru mentinerea Magdei Botez la sefia misiunii diplomatice.

TEMERI NEFONDATE. Fara a fi prea explicit, Geoana a spus ieri ca a fost vorba despre doua anunturi, unul din partea consulatului si altul din partea vecinilor din zona, legate de protectia perimetrului institutiei impotriva unor amenintari sau riscuri la adresa securitatii personalului. Temerile s-au dovedit insa nefondate.

Luna trecuta, Magda Botez a suferit o intoxicatie dupa o scurgere de gaze la sistemul de canalizare din zona in care se afla resedinta sa. Initial, cand nu se stia ce substanta e la originea intoxicatiei, s-a crezut ca ar putea fi vorba despre un atac terorist. Mai ales ca in acea perioada consulatul din Montreal ar fi primit si o scrisoare de amenintare.

Magda Botez a fost sotia lui Mihai Botez, fost ambasador al Romaniei la ONU si la Washington, decedat in 1995. Ea are dubla cetatenie, romana si americana, si a mai condus consulatul roman din Los Angeles.

×
Subiecte în articol: politic