x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spre deosebire de unguri si suedezi, romanii mananca seara cu ochii la televizor

Spre deosebire de unguri si suedezi, romanii mananca seara cu ochii la televizor

22 Noi 2017   •   13:08
Spre deosebire de unguri si suedezi, romanii mananca seara cu ochii la televizor

Mai mult de jumătate dintre români (52%) servesc cina în faţa televizorului, în timp ce fruntaşi la acest hobby sunt italienii cu un procentaj de 68%, reiese dintr-un studiu elaborat de E.ON ş Kantar EMNID în opt ţări europene. In clasamentul celor care obişnuiesc să se uite la ştiri, reportaje, filme sau seriale în timp ce mananca, italienii sunt urmaţi de către britanici (58%), podiumul fiind încheiat de români, cu 52%.

 

Germania, unde 37% din populaţie deschide televizorul la masa de seara, este aproape de coada listei, cu procente mai mici lăudându-se doar Suedia (36%) şi Ungaria (33%). Potrivit studiului, 23% dintre nemti prefera radioului cand mananca in familie. Ei sunt urmaţi de români (14%), în timp ce în alte ţări procentajul celor care preferă această formă de distracţie în timpul cinei se reduce la o singură cifră, ca de pildă Italia (6%) şi Turcia (8%).

Rezultatele studiului relevă că persoanele care nu se uită tot timpul la televizor sau nu ascultă radioul folosesc smartphone-ul sau tableta în timpul mesei. În acest context, cel mai des acest lucru se întâmplă în Marea Britanie şi Turcia, lucru confirmat de câte 15% dintre respondenţi. Românii se plasează la medie, 11% având acest obicei în timpul ce iau masa.

"Chiar dacă mai demult cititul ziarului era cea mai populară activitate la micul dejun, ea a trecut acum pe ultimul loc între distracţiile de la masă. În prezent, numai 4% din europeni se mai bucură de această activitate la masă. Noi nu avem abonamente la ziar, dar în schimb avem electricitate şi gaze naturale la preţuri bune pentru cei care se uită la televizor în timpul mesei", notează sursa citată.

Aceste rezultate sunt parte din sondajul 'Living in Europe', în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat 8.000 de persoane din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria, mentioneaza agerpres.

×