x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social A scăpat de destituire, n-a scăpat de avansare. Șeful de la Omoruri, pus la dispoziția Guvernului

A scăpat de destituire, n-a scăpat de avansare. Șeful de la Omoruri, pus la dispoziția Guvernului

de Diana Scarlat    |    24 Aug 2018   •   13:30
A scăpat de destituire, n-a scăpat de avansare. Șeful de la Omoruri, pus la dispoziția Guvernului

Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, a fost avansat, cel puțin din punct de vedere teoretic, de ministrul de Interne, Carmen Dan, după ce a găsit pistolul furat la mitingul din 10 august, în Piața Victoriei. Avansarea, însă, îl face vulnerabil, nefiind o funcție ocupată prin concurs.

Ajuns adjunct la Poliția Capitalei, prin detașare pe șase luni, Radu Gavriș pare să fi primit o avansare binemeritată, după ce, sub coordonarea lui, Serviciul Omoruri a rezolvat dosarul în care-l vizează pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, după ce tot polițiștii de la Omoruri au reușit să-l prindă și pe polițistul pedofil și să mai descopere alte 17 fapte, cu probele aferente, pentru condamnarea lui, iar acum, aceiași polițiști din unitatea de elită a Poliției Romne au rezolvat și cazul pistolului furat de un protestatar, la mitingul din 10 august. Abia acum, ministrul Carmen Dan a declarat că-i recunoaște meritele și a luat decizia avansării lui, de la șefia Serviciului Omoruri la funcția de adjunct al șefului Poliției Capitalei. Problema reală abia acum apare, deoarece Radu Gavriș nu a putut fi destituit, de fiecare dată când a deranjat guvernul, adică și în cazul rezolvării dosarului care-l viza pe Gabriel Oprea, dar și în cazul prinderii polițistului pedofil, când Carmen Dan i-a cerut să facă un pas în spate, deși echipa condusă de el rezolvase cazul în timp record, fără a fi un caz specific acestui Serviciu. „Este foarte greu să fie demis cineva care a câștigat un post prin concurs, dar oricând poate fi înlăturat cineva incomod care a fost numit într-o funcție. Același lucru se poate observa, în ultimele șase luni, în cazul șefilor Poliției Române și Jandarmeriei. Delegarea pentru șase luni poate fi prelungită, dar cel numit poate fi și destituit, fără să se poată opune”, explică Dan Antonescu, fostul șef al Serviciului Omoruri. Echipa de la Omoruri a fost solicitată să rezolve cele mai complicate cazuri, prin  delegarea făcută de procurori, tocmai pentru că se cunosc performanțele deosebite ale polițiștilor din acest Serviciu al Poliției Capitalei, unitatea de elită care a dat cele mai bune rezultate, încă de la înființare.

Serviciul Omoruri, a avut 100% cazuri rezolvate, din totalul celor intrate, în ultimii trei ani, un record pe care nu-l are nicio altă poliție din Europa. Polițiștii de la Omoruri chiar au demonstrat că pot rezolva și alte dosare complicate, pentru care sunt delegați de procurorii de caz.

Dan Antonescu, fostul șef al Serviciului Omoruri

 

×
Subiecte în articol: Radu Gavriș