x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Beneficiile alimentelor organice

Beneficiile alimentelor organice

05 Iun 2019   •   20:30
Beneficiile alimentelor organice

Alimentele organice sunt foarte bune pentru sănătate pentru că sunt supuse unui control minuţios, iar beneficiile lor au fost demonstrate de cercetători. Mai exact, nu este permisă folosirea pesticidelor şi a fertilizatorilor chimici, deşi, în cazuri rare, se utilizează îngrăşăminte organice.

Prin urmare, riscul de a ingera odată cu alimentele substanţe periculoase, este considerabil mai mic. Nu în ultimul rând, produsele de tip bio nu au fost supuse unor modificări genetice. De altfel, în urma unor teste pe animale hrănite cu produse bio, s-au observat niveluri de fertilitate mai bune şi rata de mortalitate la naştere mai mică.

Mai multe vitamine

Cercetătorii au demonstrat că plantele cultivate organic conţin cantităţi mai mari de polifenoli decât plantele non-organice. Polifenolii sunt antioxidanţi care reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, boli neurodegenerative şi anumite tipuri de cancer. În acelaşi timp, produsele bio au o concentraţie cu până la 48% mai mică de cadmiu, un metal care se poate acumula în rinichi, afectând mecanismul de filtrare şi nu numai. Cadmiul se găseşte în baterii, vopseluri, materiale plastice (PET-uri), dar şi în unele îngrăşăminte chimice.

Nu slăbesc sistemul imunitar

Diverse studii au relevat faptul că organismele modificate genetic conduc la slăbirea imunității. Este important să ne protejăm sănătatea consumând cât mai multe alimente ecologice și evitându-le pe cele ne-ecologice.

Ideale pentru copii

Pentru copii, alimentele bio sunt o binefacere, aceștia fiind mult mai sensibili la agresiunea produselor toxice din pesticide. Un amănunt - ambalajele pesticidelor au desenat pe ele tradiționalul semn pentru otravă. Un studiu american realizat de Institutul Federal al Sănătății din SUA a dovedit că în sângele copiilor de până la patru ani care au fost alimentați bio de la naștere se află de șase ori mai puține reziduuri toxice decât în sângele copiilor care au mâncat normal.

Atenție! Produs Natural nu este același lucru cu Produs Certificat Ecologic. Producătorii pot folosi denumirea de natural pe produsele comercializate în absența unor standarde clare care să definească ce înseamnă acest lucru.

×
Subiecte în articol: alimente organice