x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE METEO: Se întoarce iarna în forță cu viscol și ger

AVERTIZARE METEO: Se întoarce iarna în forță cu viscol și ger

18 Apr 2017   •   14:23
AVERTIZARE METEO: Se întoarce iarna în forță cu viscol și ger
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Iarna revine în forță în mare parte din țară, la mijlocul lunii aprilie, se arată într-o avertizare de ultimă oră a Administrația Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, mâine, între orele 04.00 - 18.00, se vor înregistra precipitații abundente, ninsori și strat de zăpadă la munte, dar și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat precipitațiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului și cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și local, îndeosebi în regiunile sudice și centrale, viteza la rafală va depăși 50...55 km/h.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Tot mâine, în intervalul 09.00 - 18.00, se vor înregistra ninsori abundente și viscol.

Astfel, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 m.

De asemenea, în intervalul 19 aprilie, ora 18.00 - 21 aprilie, ora 06.00, vor fi ninsori abundente și local viscolite.

În Carpații Meridionali și Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60...70 km/h și peste 80...90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea și reducând vizibilitatea.

×