x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD ROŞU de inundaţii în judeţul Timiş, pe râul Bârzava

COD ROŞU de inundaţii în judeţul Timiş, pe râul Bârzava

24 Oct 2014   •   08:46
COD ROŞU de inundaţii în judeţul Timiş, pe râul Bârzava

Institutul Naţional de Hidrologie a emis, în această dimineaţă, un cod roşu de inundaţii la nivel local pe râul Bârzava, judeţul Timiş. Atenţionarea este valabilă astăzi, până la ora 14:00. 

 
"Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior şi mijlociu al râului Bârzava, se instituie COD ROŞU la nivel local pe râul Bârzava sector s.h. Gătaia – Denta , judeţul Timiş (SECTOR ÎNDIGUIT). Pe baza informaţiilor actuale se prognozează în secţiunea Gătaia un nivel maxim de 470-475 cm, cu 20 – 25 cm peste COTA DE PERICOL", se arată în comunicatul Institutului Naţional de Hidrologie.

Pe de altă parte, începând de joi noapte de la ora 23,00, este în vigoare o atenţionare meteorologică Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii valabilă pentru 24 de judeţe până vineri noapte la ora 23,00.

Judeţele aflate sub Cod galben sunt Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Caraş Severin, Hunedoara, Alba şi Cluj.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de precipitaţii de peste 20-25 de litri/mp şi izolat peste 40-50 litri/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50-60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

×