x close

Arii protejate ale României. Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior

0
15 Mar 2017 - 20:40
Arii protejate ale României. Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior


Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior este o arie naturală protejată, cu regim de rezervație, aflată în județul Galați. Parcul are suprafață de 8.247 de hectare și este o poartă de intrare în Rezervația Biosferei Delta Dunării a râului Prut. Parcul este ocupat în proporție de 62% de diferite ecosisteme acvatice – cursuri de apă, bălți, mlaștini. Pe 25% din suprafața parcului se mai găsesc păduri de luncă, iar în rest pășuni, terenuri agricole, pajiști umede etc. De-a lungul văii Prutului se află importante căi de migrație ale păsărilor, lunca găzduind peste 230 de specii de păsări. Dintre speciile vulnerabile în Europa, pe teritoriul parcului natural se află: lăstunul de mal, pescărușul albastru, stârcul pitic, barza neagră, șoimul de seară, turturica, ghionoaia sură. Oamenii din localitățile de pe raza Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior se ocupă cu pescăritul și agricultura, iar meșteșugarii confecționează obiecte tradiționale din răchită, papură, lână sau lemn. Accesul în zonă se poate face pe DN2B (Galați - Giurgiulești vamă) sau pe acces fluvial pe Dunăre. Principalele activități de turism din zonă sunt pescuitul recreativ și cel sportiv. Vizitarea se poate face doar dupa achitarea unei taxe, iar pentru pescuit trebuie să existe un permis emis de Asociația Pescarilor Sportivi.


 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1824


Mai multe titluri din categorie

REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe

REŢETA ZILEI: Tartă cu cireşe
Ingrediente: 200 gr făină, 3 ouă, 120 gr zahăr, 1 vârf cuţit sare, 80 gr unt, 250 ml lapte, 500 gr cireşe. Mod de preparare: Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi. Făina se amestecă cu...

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)

Imam baialdî (rețeta dobrogeană a lui Constantin Bacalbașa)
Nu e gospodină în Dobrogea sau în tot întinsul sudic al României care să nu știe să gătească imam baialdî, adică vinete umplute. Rețeta nu-i nicidecum românească, însă...

Statuia de ceară a lui Beyoncé de la Madame Tussauds provoacă revoltă în rândul fanilor

Statuia de ceară a lui Beyoncé de la Madame Tussauds provoacă revoltă în rândul fanilor
Fanii lui Beyoncé s-au declarat revoltaţi în această săptămână de statuia din ceară a divei pop de la Madame Tussauds, relatează joi UPI.  Pe social media au apărut numeroase...

Julio Iglesias cere 150 milioane de euro pentru o proprietate din Miami

Julio Iglesias cere 150 milioane de euro pentru o proprietate din Miami
Cântăreţul spaniol Julio Iglesias a pus în vânzare pentru suma de 150 de milioane de euro un teren de 2,97 hectare în Indian Creek, o insulă din Miami cunoscută drept 'buncărul...

Karl Lagerfeld crede că Brigitte Macron are "cele mai frumoase picioare din Paris"

Karl Lagerfeld crede că Brigitte Macron are "cele mai frumoase picioare din Paris"
Cunoscut pentru stilul său franc, creatorul de modă Karl Lagerfeld i-a făcut un compliment neobişnuit pentru o primă doamnă a Franţei lui Brigitte Macron, în ultimul număr al revistei Paris Match,...

Unic pe plaiuri mioritice. Prima sondă cu foraj mecanic din România

Unic pe plaiuri mioritice. Prima sondă cu foraj mecanic din România
În localitatea Târgu Ocna din județul Bacău se află prima sondă cu foraj mecanic din România, cu care s-a săpat la o adâncime de 150 de metri. Sonda a fost construită de Societatea Metaxa &i...

”Poșeta” lui Neil Armstrong, vândută la licitație cu 1,8 milioane $

”Poșeta” lui Neil Armstrong, vândută la licitație cu 1,8 milioane $
Săculeţul cu praf lunar prelevat de astronautul Neil Armstrong în timpul misiunii Apollo 11 a fost vândut joi de casa de licitaţii Sotheby's din New York cu preţul de 1,8 milioane de dolari,...

Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)

Macaroane milaneze (rețetă din Epoca de Aur)
Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea "Epocii de Aur" să fi fost vreo criză la macaroane. Rudimentare şi grosolane, erau totuşi gustoase atâta vreme cât mesenilor le erau...

Căsuțe desprinse din basm, în România

Căsuțe desprinse din basm, în România
Se spune adesea că acasă e acolo unde-ți este inima, dar suntem siguri că majoritatea dintre voi ați lăsa vechile voastre locuințe, fără să priviți în urmă, și v-ați îndrăgosti foarte ușor de...

6 cele mai bizare mituri despre botez, la români

6 cele mai bizare mituri despre botez, la români
Botezul este un ritual creștinesc de primire a cuiva printre credincioșii bisericii. Se spune că în cadrul acestei ceremonii, copilul primește un nume și de asemenea, scapă de păcatul originar care îi...

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de vişine
Ingrediente: 1 kg vişine, 2 mere, 1 portocală, 1 linguriţă cu vârf ghimbir pudră, ½ linguriţă scorţişoară, 500 gr zahăr gelifiant . Mod de preparare: Vişinele se curăţă de sâmburi. Merele se...

Distracție în ritm alert În al patrulea weekend al Festivalului B-FIT in the Street!

Distracție în ritm alert În  al patrulea weekend  al Festivalului B-FIT in the Street!
Al patrulea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street! umple străzile Capitalei cu numere de dans, muzică și jocuri de lumini. De vineri până duminică, de la...

UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta

UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta
Răspunsul l-am primit la Mălini – localitate din județul Suceava intrată în conștiința turistului român, încă de acum o jumătate de veac, datorită casei memoriale a poetului Nicolae...

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)

Sărmăluțe de miel în frunze de tei (rețetă veche din satul românesc)
Sarmalute de miel, în frunze de tei! Nu se putea rețetă mai „de sezon” ca asta! Pentru că tocmai m-a sunat o veche prietenă – în bucătărie, dragii mei, numai de prieteni are parte...

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Pui la ceaun (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Un laitmotiv, un alt reper a ceea ce restaurantele, pe bună dreptate, consideră bucătărie românească, cu o singură și timidă observație: puiul, dacă e fiert în untdelemn, iese fad și făinos ca un...
Serviciul de email marketing furnizat de