x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La pas prin Stari Grad din Budva

La pas prin Stari Grad din Budva

17 Iul 2013   •   11:35
La pas prin Stari Grad din Budva
Daca esti curios ce anume a facut din Budva locul cu cei mai multi milionari din Europa, raportat la populatie, explicatia este simpla. Frumoasa statiune mediteraneana are si mare si munte, arhitectura istorica, biserici medievale,plaje cu nisip si o viata de noapte palpitanta. Are eleganta unei destinatii de top si preturile muntenegrene rezonabile.

Stari Grad, sau Orasul Vechi, este cu adevarat incantator. Arhitectura venetiana a cladirilor o recunosti in detaliile fine: usi, balcoane, ferestre. Zidurile de aparare care inconjurau pe vremuri orasul sunt o atractie turistica celebra, ele pot fi admirate si pe o carte postala din 1900! Alt lucru pentru care Budva este faimos este faptul ca in 1979, orasul a fost distrus aproape in intregime de un cutremur si a fost reconstruit aproape din temelie. A fost nevoie de opt ani, dar a meritat cu prisosinta efortul.
Fa o plimbare pe langa zidurile venetiene, vei avea o priveliste superba si ocazia sa faci forografii excelente.

Intra in Stari Grad pe una dintre cele cinci porti si descopera-i frumusetile. Orasul vechi este un loc care merita vizitat, ai sa te convingi de acest lucru cand ai sa vezi numarul de turisti pe metru patrat. Turnuri cu clopotnite, piatete mici, umbroase, in care este o incantare sa faci un popas, sa te odihnesti. Nu rata biserica Sv Trojica si manastirea Stanjevici. Zona este plina de magazine de lux, bijuterii si accesorii, dar si buticuri cu suveniruri, cafenele, patiserii si chioscuri care vand clatite, pizza, cartofi copti, salate si sandvisuuri proaspete. Preturile sunt rezonabile, iar produsele – proaspete.

Nu trece nepasator pe langa Citadela, intrarea este doar doi euro, biblioteca cu scaune Chesterfield si colectia de carti istorice este extraordinara, iar privelistea de la fiecare nivel – nepretuita!

Micul port adaposteste deopotriva iahturi luxoase si barci pescaresti. Seara, este o placere sa cinezi la unul dintre restaurantele cu terasa de pe faleza si sa admiri luminile ambarcatiunilor ancorate in port.

Oferta sejur Budva
Vila Mare - de la 184 euro/pers., transport autocar, 7 nopti cazare, insotitor de grup, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Budva