x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Scandal în Parlamentul României. A apărut filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu. „Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”

UPDATE Scandal în Parlamentul României. A apărut filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu. „Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   12:15
UPDATE Scandal în Parlamentul României. A apărut filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu. „Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”
Sursa foto: Antena 3 CNN

Parlamentul României a fost din nou scena unui scandal marcat de agresiune fizică. Deputatul liberal Florin Roman și fostul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, fost membru al PNL, au fost implicați într-o altercație care a degenerat, culminând cu acuzații de agresiune fizică.

Conform relatărilor, incidentul a avut loc în sala de plen a Camerei Deputaților. În timpul ședinței, Florin Roman ar fi trecut pe lângă banca lui Dan Vîlceanu și l-ar fi insultat. În replică, Vîlceanu i-ar fi răspuns cu injurii. Fostul ministru susține că nu l-a lovit pe Roman, ci doar l-a prins după gât și l-a scos din sală.

Totuși, Florin Roman a fost văzut ulterior în plen, ținând o batistă la nas, și le-ar fi spus colegilor săi, Gabriel Andronache și Nelu Tătaru, că Vîlceanu l-ar fi lovit cu capul în față. Dan Vîlceanu neagă acuzațiile de lovire, recunoscând doar că s-au certat.

„Totul ar fi pornit în sala de plen, în timpul ședinței Camerei Deputaților.

Contactat de Antena 3 CNN, Dan Vîlceanu, fostul ministru al Finanțelor, spune că se afla în bancă, moment în care Florin Roman a trecut pe lângă el.

Florin Roman este șeful campaniei pentru alegerile locale din partea Partidului Național Liberal.

Așadar, Roman ar fi trecut pe lângă banca lui Vîlceanu și în acel moment l-ar fi înjurat. În replică, și Dan Vâlceanu i-ar fi adus injurii lui Florin Roman.

Dan Vîlceanu susține că nu l-a lovit pe Florin Roman, ci doar că l-a luat după gât și au ieșit din sala de plen.

Fostul ministru recunoaște că el și Roman s-au certat, dar nu și că l-ar fi lovit pe colegul său.

În schimb, Florin Roman l-ar fi spus colegilor săi care au asistat la scandal - Gabriel Andronache și Nelu Tătaru - că Vîlceanu i-ar fi dat un cap în gură", a relatat realizatorul Antena 3 CNN, Mădălina Mihalache. 

 

Reacția lui Florin Roman: am fost lovit cu genunchiul în nas

"Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.

I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL.

Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar.

În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire!

Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!", a scris Florin Roman pe contul său de Facebook.

×