x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghe Hagi și-a reînnoit viza pentru SUA. Ambasada: Mai aproape de aderarea la Visa Waiver

Gheorghe Hagi și-a reînnoit viza pentru SUA. Ambasada: Mai aproape de aderarea la Visa Waiver

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   22:45
Gheorghe Hagi și-a reînnoit viza pentru SUA. Ambasada: Mai aproape de aderarea la Visa Waiver

Gheorghe Hagi și-a reînnoit viza pentru Statele Unite ale Americii, anunță, marți, Ambasada SUA la București.

„Hagi și SUA - numiți un duo mai bun! Mulțumim, Gheorghe Hagi, pentru reînnoirea vizei și pentru amintirile minunate de la Cupa Mondială SUA '94”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București.

Reprezentanții Ambasadei susțin că fiecare viză reînnoită aduce România mai aproape de aderarea la Programul Visa Waiver.

„Dacă doriți să contribuiți, reînnoiți-vă viza SUA prin poștă, rapid și ușor, fără a fi nevoie să veniți la ambasadă”, se mai arată pe rețeaua de socializare.

Președintele Klaus Iohannis a abordat în discuția avută, la începutul lunii mai, la Casa Albă cu președintele Joe Biden și despre acceptarea României în programul Visa Waiver.

„Obiectivul nostru este să îndeplinim toate condițiile pentru includerea în acest program și suntem încrezători că acest lucru se va întâmpla în viitorul nu prea îndepărtat”, a spus Iohannis.

El susține că, pentru realizarea obiectivului, au fost declanșate campanii de conștientizare, de îmbunătățire a ratei de acceptare.

„Sunt foarte multe discuții tehnice, știți că Visa Waiver nu este o decizie politică, este o decizie care se bazează pe date statistice. Ministerul de Externe de la noi și Ambasada de aici au luat lucrurile foarte în serios, există campanii de conștientizare, de îmbunătățire a ratei de acceptare și, în acest sens, putem să avem speranța legitimă ca într-un viitor destul de apropiat să se rezolve această chestiune”, a mai declarat Iohannis.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×