Ingrediente:
4 cartofi mari, 7 ouă, 200 ml smântână pentru gătit, 300 g brânză emmentaler, 20 g unt, 50 g parmezan, o lingură sare grunjoasă, sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, cu multă apă şi cu sarea grunjoasă, care împiedică sfărâmarea cartofilor. În acest timp, se pun la fiert cinci ouă şi se fierb până devin tari. După ce se fierb şi ouăle şi cartofii, se lasă să se răcească şi se taie felii subţiri. Se unge o tavă cu unt, se pune un strat de cartofi, apoi jumătate din feliile de ouă, jumătate din brânza dată pe răzătoare. Se repetă procesul, iar la final se pune un ultim strat de cartofi. Se amestecă smântâna cu celelalte două ouă, sare, piper şi se toarnă în tavă. Se pune parmezan ras şi se coace totul la 180 de grade.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole de post
REŢETA DE POST: Fasole galbenă cu leurdă