x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole de post

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole de post

26 Noi 2016   •   19:30
REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole de post
Sursa foto: flickr.com

Ingrediente: 500 g fasole, 3 morcovi, 1/2 ţelină, o ceapă, un păstârnac, 250 ml suc de roşii, un ardei roşu, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuştean, piper boabe, sare, 1/2 linguriţă boia, cimbru uscat

Mod de preparare:

Pentru a scurta timpul de fierbere al fasolei se lasă la hidratat peste noapte şi se schimbă apa din cand în când. Se fierbe mai întâi fasolea pentru că are cel mai lung timp de fierbere. Nu se adaugă niciodată apă rece peste fasolea fierbine deoarece se va întări iremediabil. Cât timp fasolea fierbe, se toacă legumele cubuleţe şi verdeaţa mărunt. Se pun peste fasole când aceasta este aproape fiartă. După alte 10 minute se pun boabe de piper şi cimbru. Se lasă la fiert o jumătate de oră, apoi se condimentează după gust. La final se pune sucul de roşii, se mai lasă pe foc 10 minute, se opreşte şi se pune verdeaţa.

Încearcă şi: 

REŢETA ZILEI: Negresă de post

REŢETA ZILEI: Drob de post

REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere

×
Subiecte în articol: retete post retete simple retete usoare