Ingrediente:
200 g albușuri, 600 g zahăr, o lingură făină albă de porumb, o linguriță de oțet alb, 100 g ciocolată topită, 250 g frișcă, 90 g unt, 5 g sare de mare
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 100 grade. Albuşurile şi 350 de grame de zahăr amestecă-le cu un mixer de mână și ca să obţii o bezea fermă, trebuie să începi să mixezi compoziţia la viteză redusă, timp de cinci minute, până se formează bule mici. Odată obţinute, măreşte viteza mixerului, în timp ce adaugi făina de porumb şi oţetul. Adaugă încă 50 g de zahăr și mixează până amestecul devine tare. Picură ciocolata răcită în bol şi amestecă uşor. Pregăteşte o tavă cu hârtie de copt, apoi cu o lingură întinde amestecul. Bezelele trebuie să se coacă timp de două ore. Pentru sosul de caramel, într-o tigaie, la foc mediu, topeşte zahărul rămas, puţin câte puţin. Lasă-l pe foc până se caramelizează, apoi adaugă untul. Amestecă bine, apoi toarnă 125 g de frişcă şi sarea de mare. Pune frişcă deasupra bezelelor, apoi adaugă puţin sos de caramel. (gustarte.ro)
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado
REȚETA ZILEI: Găluște cu caise
REŢETA ZILEI: Tartă cu cremă de ciocolată albă și banane
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas
REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)