x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sandalele cu toc - piesa centrală din garderoba de vară

Sandalele cu toc - piesa centrală din garderoba de vară

22 Iun 2018   •   16:01
Sandalele cu toc - piesa centrală din garderoba de vară

Sandalele sunt semnătura verii în ţinutele pe care fashionistele le abordează în sezonul cald. Modelele cu toc dau personalitate outfiturilor şi vorbesc grăitor despre degajarea, siguranţa şi succesul femeilor care le poartă. Din acest motiv, ele sunt preferate adesea celor cu talpă joasă, în peisajul estival, pentru că decupajele ample, specifice modelului, permit aerisirea conutinuă a piciorului, iar oxigenarea mai bună a pielii optimizează circulaţia sângelui la nivelul piciorului şi creşte gradul de rezistenţă a acestuia, chiar pe un toc sensibil mai înalt. Înălţimea sau consistenţa tocului fac modelele disponibile în trei mari categorii: sandale cu toc înalt şi subţire, sandale cu toc mic şi sandale cu toc gros.

Sandale cu toc stiletto

Tocul subţire şi înalt modelează foarte frumos froma piciorului şi conferă delicateţe şi feminitate oricărui outfit. În combinaţie cu texturi netede, fine, satinate sau lăcuite, cu decupaje de un accentuat simţ estetic şi cu diverse aplicaţii ornamentale, sandalele stiletto sunt cea mai hot piesă de încălţăminte a verii. Iată tendinţele în purtarea lor, din sezonul estival:

Piele ca primă alegere

A apela la un model de sandale din piele, cu toc cui, vara, nu e doar o probă de gust estetic, ci şi una de înţelepciune. În zilele însorite sau în serile înăbuşitoare, varianta e cea mai de încredere, nu doar pentru că, în felul acesta, orice femeie va obţine imediat un look de invidiat, ci şi pentru impactul pe care purtarea lor îl are asupra picioarelor. Acestea transpiră vara mai mult decât în mod normal şi le e vital necesară o pereche de sandale dintr-un material care să menţină talpa uscată şi să ferească purtătoare de accidente sau neplăceri.

Shinny style

Fashionistele îşi vor face de cap şi în viitorul sezon estival, alegând modele în nuanţe metalice. Auriul şi argintiul sunt vedetele verii, iar versatilitatea infinită le e carte de vizită: se pot asorta atât la ţinute comode, casual, cât şi la cele mai elegante outfituri pentru nunţi sau evenimente glam. Stridenţa texturii avertizează însă fashionistele să nu mai exagereze la niciun alt capitol, în restul outfitului.

Tocuri funky

În fiecare sezon estival, stiliştii au uzat de multiple strategii pentru a particulariza forma, printul sau culoarea tocurilor piesei de încălţăminte basic a momentului. Un print care continuă pe toc, aplicaţii care se regăsesc exclusiv pe toc sau un toc care face notă discordantă cu restul decorului sandalelor sunt câteva dintre artificiile stilistice preferate de designeri, pentru a da un plus de senzaţional modelelor stilettos. Evident fashionistele nu vor ezita să-şi completeze ţinuta cu ele, atrăgând oricui, instantaneu, atenţia asupra outfitului lor.

 

 

 

Sandale cu toc mic

Pentru femeile dinamice, realiste şi cu un accentuat simţ al autoprotejării, cu siguranţă modelelul sandalelor cu toc mic le lasă pe faţă un zâmbet larg, mai ales că, în ultimii ani, variantele au fost vedete de sezon. Menţionăm câteva dintre cele mai importante particularităţi de stil care personalizează modelele de sandale cu toc mic în tendinţe:

Câlcâi închis, barete şi vârfuri ascuţite

Modelele de sandale care ascund călcâiul în forme decupate geometric şi dau gleznei ocol tandru, printr-o cureluşă sau o baretă, aduc un plus de graţie şi de feminitate în orice look. Ele sunt destinate în special ţinutelor de ocazie care includ fuste sau rochii.

Jocuri de cureluşe, barete şi catarame

Tendinţele actuale se concentrează în mod special pe gleznă, unde o multitudine de barete şi cureluşe, unele prevăzute cu catarame, se întretaie sau se rulează în forme creative şi elegante, de maxim impact vizual. Accesorizate opulent şi extrem de confortabile, graţie tocului mic, aceste modele sunt un must have în ţinutele casual cu blugi sau pantaloni trei sferturi ori 7/8, de vreme ce  croiul acestor itemuri nu se suprapune decorului lor, dar sunt o prezenţă stylish şi în ţinutele office sau de ocazie.

Sandale cu toc gros

Modelul e adorat de femeile care preferă tocurile expresive prin consistenţă. Sandalele cu toc gros s-au impus cu câteva sezoane în urmă, dar rămân şi piesa de rezistenţă a verii actuale. Tocurile geometrice iau diverse forme: rotunde, pătrate, bloc, cilindrice, cubice sau chiar mai sofisticate. Se poartă culorile metalice, dar şi cele calde. E un tip de sandale care merge de minune la ţinute casual şi office, dar poate fi inclus şi în outfituri de ocazie. Iată noile tendinţe în fasion:

Nude style

Nicio altă nuanţă nu contrastează mai eficient cu masivitatea unui toc decât tonurile nude. Variantele sunt exact pe gustul ţinutelor office, alături de o fustă midi sau cu talie înaltă şi o cămaşă vaporoasă, dar răspund prompt şi invitaţiilor în outfituri casual sau de ocazie.

Trendul color-blocking

Sandalele cu toc gros, în combinaţii inedite de culori sunt actori principali ai outfiturilor memorabile. E mai mult nevoie de îndrăzneală, decât de complicate calcule estetice, pentru a le asocia un outfit potrivit. Regula minimalismului şi a tonurilor neutre în restul ţinutei face minuni.

Accente glam

Aplicaţii metalice aurii sau argintii, texturi gliter, strasuri şi paiete: modelele par concepute anume pentru împătimitele modei care vor să dea ţinutelor lor un aer rock şi au nevoie de o pereche de încălţăminte care să se potrivească unor blugi rupţi şi unui microtop. Sandalele cu toc gros şi accente glam favorizează ţinutele college şi dau un aer chic rebel outfiturilor mai elegante.

Nuanţe intense

Tonurile metalice şi culorile vibrante se desfată şi ele pe decorul sandalelor cu toc gros şi fac casă bună cu ţinute în tonuri minimaliste. Un efect vizual cu totul inedit are acest model în combinaţie cu o pereche de culottes: accentuează latura uşor ironică a piesei vestimentare, dând senzaţia că itemul se menţine cu străşnicie în tendinţe, dar fără a se lua prea în serios.

Sandalele cu toc sunt miza feminităţii în jocul cu strălucirea estivală. Indiferent dacă vorbim de reginele absolute ale outfiturilor elegante (sandalele stiletto), de fashion iconurile comodităţii hip (sandalele cu toc gros) sau de nonşalantele accesorii cu dublă acreditare (sandalele cu toc mic), aceste protagoniste de necontestat ale verii vor cuceri mereu fashionistele cu diversitatea lor tematică, ademenindu-le să-şi completeze dressingurile.

×