x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii SEO pentru începători. Obține CUVINTELE-CHEIE potrivite ca să crești TRAFICUL AFACERII tale în GOOGLE

SEO pentru începători. Obține CUVINTELE-CHEIE potrivite ca să crești TRAFICUL AFACERII tale în GOOGLE

27 Mar 2017   •   12:37
SEO pentru începători. Obține CUVINTELE-CHEIE potrivite ca să crești TRAFICUL AFACERII tale în GOOGLE

Nu e întotdeauna ușor să atragi vizitatori pe site-ul tău. Probabil știi că trebuie să înveți SEO, dar problema e că mișună pe-acolo atât de mulți „guru” SEO, încât nu te-ar condamna nimeni dacă ai crede că e vorba de o magie neagră, misterioasă care poate fi învățată în mai mulți ani sau care poate fi stăpânită doar de un grup de elită cu cunoștințe secrete.
Dar adevărul e că noțiunile de bază ale SEO sunt simple. Poți să le înveți, și o să vezi că în decurs de-o săptămână îți crește traficul pe website.

Pasul 1. Obține cuvintele-cheie potrivite

Alege cuvintele-cheie potrivite pentru nișa ta

Pentru un website de succes, conținutul grozav este esențial, dar dacă scrii postări despre subiecte pe care nu le caută nimeni, nu vei obține niciodată trafic real de la motoarele de căutare.
De aceea, o strategie inteligentă de optimizare pentru motoarele de căutare începe cu alegerea celor mai bune cuvinte-cheie – n-are niciun sens să fii pe prima pagină pentru un termen de căutare pe care nu-l folosește nimeni.
Sintagmele bune care conțin cuvinte-cheie au două calități esențiale:
1. Număr semnificativ de căutări lunare (mult trafic de pe motoarele de căutare)
2. Competiție scăzută (nu atât de multe rezultate existente ale căutării pentru termeni încât să fie dificil – sau imposibil – să se claseze sus pe baza termenului)
Mulți se chinuie să obțină trafic pentru propriul site pentru că nu și-au căutat corect cuvintele-cheie. În schimb, ei merg pur și simplu pe ghicit.

Iată un exemplu despre cum te poate induce în eroare să mergi pe ghicit.
Să luăm aceste trei sintagme care conțin cuvinte-cheie:
cooking*
cooking games**
cooking recipes***

Toți sunt termeni populari de căutare, dar cel cu volumul cel mai mare de căutări e folosit de peste șaisprezece ori mai mulți oameni în fiecare lună decât următorul cel mai popular.
Care este? Nu știu tu ce părere ai, însă presupunerea mea ar fi „cooking”.
Dar iată care sunt cifrele reale ale celor care caută lunar pe Google fiecare termen, în momentul în care scriu:
cooking 135 000
cooking recipes 49 500
cooking games 2 240 000

De aceea e important să aloci timp căutării de cuvinte cheie – adesea e greu să intuiești care sunt cei mai populari termeni de căutare. Să intuiești greșit înseamnă că pierzi timp și energie țintind cuvinte-cheie cu un volum mic de căutare, deci care nu-ți aduc niciodată mulți vizitatori, chiar
dacă te clasezi sus pe baza lor.

Instrumentul tău secret pentru cuvinte-cheie

................................

Citește mai departe AICI

×