x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden In Taxi cu 10 negri mititei

In Taxi cu 10 negri mititei

08 Mai 2004   •   00:00

Taxi a filmat ieri, la Teatrul National, videoclipul piesei „SUA-UE", o parodie cu multi negri. De dimineata pana seara, „taximetristii" au tras zeci de cadre si au facut sute de duble.

ROXANA I. ANCUTA

Victor Yila, actorul de culoare al Teatrului de Comedie si cel mai nou membru al grupului Voua, este naratorul angajat de cei patru baieti din Taxi: „A fost si inca este, odata ca niciodata, o tarisoara, blanda, frumoasa, populata. Locuitorii ei se duc agale sa voteze cu o forta sau o alta sau doar sa defileze... Dar nu vorbi-vom despre forte de-aici, din tara, vorbi-vom despre doua mari forte de-afara... Ca inspre doua mame, tara indelung priveste. Pe una o cheama SUA, pe cealalta UE. Ce va sa fie, povestea o sa va spunem".

Hamlet: „Uita-te in ochii mei negri"

Yila a fost un Hamlet de culoare, dotat, bineinteles, cu un craniu. A fost nevoie de cateva duble pentru ca actorul sa-si duca la bun sfarsit rolul. „E simplu, de ce esti turc!? Acum iese! Uita-te in ochii mei negri! Iese", se incuraja singur Yila. Pana la urma, actorul si-a indeplinit sarcina. Dan Teodorescu a zis, foarte satisfacut: „Binee baa! Beton! Bravoo baa!". Solistul cu Taxi s-a dat in stamba pe platoul de filmare. A facut tumbe, a cazut in nas si era cat pe sa isi rupa mana. „Am cazut special, am vrut sa para ca m-am impiedicat la filmare, sa fie haios, si am cazut voit. Numai ca am aterizat rau de tot si nu stiu ce am facut - o entorsa ceva, o intindere de ligament". Dupa aceasta aventura, Dan s-a uns cu... alifie, ca sa-si aline durerea.

Negocieri si efecte speciale

Ideea videoclipului i-a apartinut regizorului Dragos Buliga, iar filmarea va fi imbunatatita si cu ceva efecte in 3D, facute pe calculator. In afara de trupa de congolezi, Gloria, aleasa pentru a colabora atat la clip, cat si la inregistrarile audio, producatorii „SUA-UE" au angajat cativa negri sa faca figuratie. S-a batut palma, dar negrii s-au razgandit pe ultima suta de metrii. Din aceasta cauza, filmarile au fost amanate cu o zi. Dupa mai multe discutii, s-a ajuns la o intelegere, convenabila pentru ambele parti.

Colaborarea formatiei cu trupa Gloria s-a nascut tocmai in urma acestei piese, pe care Taxi a compus-o anul trecut, in vara, si pe care o va include pe urmatorul album, preconizat sa iasa pe piata peste cateva luni. Gloria a mai cantat si cu Loredana Groza, acum patru ani.

O actrita in miniatura

Toata lumea prezenta la filmare a incercat, prin toate mijloacele, s-o faca pe micuta Kim (5 ani) sa cante si sa danseze, impreuna cu Dan. N-a vrut sa scoata nici un sunet. Din spatele camerei, mama ei ii zambea si ii facea semn, doar-doar Kim va reusi sa sopteasca macar, „SUA-UE", la refren. Insa copilul, emotionat si derutat de cei din jur, a fost la un pas de a izbucni in plans. Abia dupa cateva ore, Kim s-a obisnuit cu atmosfera si cu oamenii din platou.
×
Subiecte în articol: antimonden