x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Semnal M merita un Rolls Royce

Semnal M merita un Rolls Royce

07 Mai 2004   •   00:00

Dupa o lunga perioada in care nu s-a mai stiut de ei, membrii formatiei Semnal M si-au lansat ieri, in Club A din Capitala, un dublu album, intitulat „Ieri si azi".

„Aici Soimul! Receptie". Acesta a fost semnalul lui Stefan Boldijar, care a facut o proba de microfon inainte de conferinta de presa. La eveniment au fost prezenti doi cunoscatori in ale rock-ului, Florin Silviu Ursulescu si Nelu Stratone. Primul dintre ei a afirmat ca i-ar placea ca Semnal M sa se auda dintr-un Mercedes care sa-l stropeasca cu noroi, iar cel de-al doilea l-a contrazis, spunand ca Semnalul ar merita un Rolls Royce. Initiativa de a-i aduce din nou in prim-plan a apartinut Casei de productie Rage Records. Trist este faptul ca, in toti acesti ani in care n-am mai auzit nimic despre ei, Semnal M nu s-au lasat de muzica, in ciuda faptului ca atat Stefan Boldijar (vocal, bass) cat si Stefan Nagy (baterie) au acum parul alb. Lor li s-a alaturat un al treilea Stefan. Florin Stefan din Baia Mare, un foarte talentat chitarist in varsta de 26 de ani. Acesta din urma a fost „copilul de suflet" al regretatului Iuliu Merca, cel care l-a ales cu mana lui sa-i duca Semnalul mai departe.

Statuia lui Iuliu Merca va canta!

Dupa cum se stie, Iuliu Merca s-a stins din viata in 1999, in urma unui atac de cord, dupa o noapte pe care a petrecut-o pe scena. Nagy si Boldijar au povestit cum Iuliu s-a curentat pe scena, dupa care a cantat la chitara cu degetele rupte. Un proiect inedit se va concretiza in acest an, cand colegii spera sa-i ridice lui Merca doua statui, una la Cluj, orasul sau natal, si alta la Costinesti, acolo unde au debutat. Statuia va fi una „cantatoare", in sensul ca, oricine va dori sa asculte inconfundabila voce a marelui muzician, va putea actiona senzorii cu care va fi dotat monumentul. Dublul CD pe care l-au lansat se numeste simplu „Ieri si azi".

Recitalul a avut loc in Club A, unde, cu greu s-au strans vreo 40 de oameni. Si a fost precedat de un film care a durat mai bine de o jumatate de ora. Proiectia era cam pe la jumatate cand au sosit si membrii grupului. Tocmai se derulau imagini de la un Revelion al Tineretului, unde toti erau la costum si cravata. Boldijar si Nagy au ramas pur si simplu impietriti in fata ecranului. Degeaba a asteptat publicul piesele „La fereastra ta" si „Spune-mi cine esti?", caci, spre dezamagirea lor, Semnal M nu le-a cantat. Poate la 7 mai, atunci cand va avea loc un nou concert. (Catalina Iancu)

×
Subiecte în articol: antimonden