x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Reţeta de suflet

Reţeta de suflet

de Simona Lazar    |    18 Feb 2009   •   00:00

Restaurantul Spago’s din Beverly Hills obţinea în 2008 două stele Michelin. Condus de prestigiosul chef Wolfgang Puck, avea să intre în panoplia restaurantelor "de gust" de pe Coasta de Vest datorită preparatelor sale sofisticate, elegante, încântătoare şi, bineînţeles, savuroase.




Credit: Phil McCarten/REUTERS

Pentru mulţi, această reuşită nu a fost o surpriză, Puck (iată un nume predestinat pentru un "spiriduş" al gastronomiei) fiind de 15 ani şi bucătarul şef care girează unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale Galei Oscarurilor, "Governors Ball". Anul acesta, meniul creat de el a fost completat de Sherry Yard, chef-patisier. Dar haideţi să vedem ce vor putea gusta celebrităţile lumii de celuloid, târziu, după ce numele câştigătorilor vor fi fost aflate. Primul pe listă este Somonul afumat Oscar. Din fileurile de peşte, răsucite, Wolfgang Puck a închipuit chiar râvnita statuetă, "înnobilată" cu o linguriţă de caviar. Aşa, învinşii de la fiecare categorie – ca şi cei care au ratat până şi nominalizările – vor putea să aibă fiecare câte un Oscar. Comestibil! Un alt preparat este o statuetă de ciocolată, având drept soclu o cutie de dulciuri, decorată şi ea cu… romburi de ciocolată albă. Pentru că este un bal, iar nu un dineu, va fi organizat un bufet simplu, bazat în special pe hors d’oeuvres, sushi, salate şi sosuri.  Meniul cuprinde: miniburgere "Kobe" cu brânză Cheddar veche şi sos remoulade, sos tartar de ton (picant) asezonat cu o mixtură pe bază de susan, pizza cu trufe şi ricotta, rulouri de primăvară cu legume şi sos picant ori stickuri de pui cu oţet de ghimbir negru. O altă categorie o reprezintă preparatele de tip sushi sau cele pe bază de fructe de mare. Nici vegetarienii nu au fost uitaţi, ei putând să se delecteze, de exemplu, cu un rizotto "de primăvară" cu multe legume şi trufe negre.

Savoarea filmului
Aşa cum v-am obişnuit, Jurnalul de bucătărie nu lipseşte de la nici unul dintre marile evenimente – ale ţării, ale lumii. Săptămâna aceasta, planeta întreagă este dominată de înfrigurarea aşteptării Galei Oscarurilor. Ediţia cu numărul 81. Iar noi ne aliniem tendinţei generale şi vă prezentăm cinci meniuri, tot atâtea câte sunt peliculele nominalizate la categoria "Cel mai bun film". Nu ştim cine va fi câştigătorul, în seara zilei de 22 februarie, dar cu siguranţă dumneavoastră, cititorii, veţi fi cei câştigaţi, explorând noi gusturi şi arome, într-o manieră mai puţin obişnuită.

×
Subiecte în articol: editorial