x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Memorial Elvis

Memorial Elvis

de Roxana Roseti    |    10 Aug 2008   •   00:00
Memorial Elvis

CONTINUITATE  ●  "The King" este pe mîini bune
La 16 august 1977 se stingea o stea a muzicii: Elvis. La 16 august 2008, "The King" reînvie pentru o seară în amfiteatrul "Mihai Eminescu" (fostul teatru de vară 23 August).



CONTINUITATE  ●  "The King" este pe mîini bune
La 16 august 1977 se stingea o stea a muzicii: Elvis. La 16 august 2008, "The King" reînvie pentru o seară în amfiteatrul "Mihai Eminescu" (fostul teatru de vară 23 August).

The Teachers Orchestra organiza  în anul 2005, în România, primul Memorial Elvis. Au urmat, tot în premieră pentru România, Elvis September Festival şi Elvis Day, însă Memorial Elvis rămîne cel mai important eveniment din ţara noastră legat de Rege.

Astfel, la 16 august se va "petrece" un eveniment a cărui organizare beneficiază şi de sprijinul singurului fan club Elvis din România – Elvis The Legend, alături de teatrul EU & UE, primăria Sectorului 2 şi centrul cultural "Mihai Eminescu". Muzica Regelui se va desfăşura pe o arenă în jurul căreia vor exploda  16.000 watzi, secondaţi de lasere, lumini, plus un ecran pe care vor putea fi urmărite momentele spectacolului. De altfel, un  spectacol unic în România, susţinut de The Teachers Orchestra: Cristian Roman-voce, Marian Leuşteanu-bas, Cornel Ştefan-pian, Tony Neacşu-chitară, Adrian Drăgan-tobe, Raluca Staicu-voce & backing vocal, Vali Greceanu-backing vocal, Liviu Manciu-backing vocal. Trupa, ce interpretează rock&roll de tip big band, consideră că muzica trebuie să pornească întîi din sufletul celui care o compune şi urmează  un motto ce i-a aparţinut managerului lui Elvis: "Orice ai fi făcut, întoarce-te pe scenă şi mai fă odată!".

Nebunia. Prestaţia trupei va fi precedată de un recital al lui Daniel Iordachioae, artistul fiind în  fiecare an prezent, ca îndrăgostit de muzica lui Elvis. "La Memorial Elvis 2007, am avut alături un alt prieten, Aurelian Temişan, şi mizăm pe prezenţa lui şi în acest an. "O «nebunie» frumoasă aceasta, ca în  luna august a fiecărui an să ne îndreptăm atenţia către cel mai important artist al secolului al XX-lea, Elvis!", spune Cristian Roman, sufletul trupei.   

Notabil este faptul că, în urmă cu o lună, The Teachers Orchestra a fost invitată să cînte la Memphis la data de 16 August: "Din păcate, oricît de tentant a sunat invitaţia, aceasta a fost refuzată, întrucît trupa se obligase contractual în susţinerea evenimentului de la arena de vară «Mihai Eminescu», subliniază Cristian. Trupei i s-a propus să înregistreze chiar la casa de discuri Sun – casa de discuri unde Presley a înregistrat primele sale piese. Ofertă pe care The Teachers nu o pot refuza, urmînd ca în toamna sau iarna acestui an să concretizeze acest proiect american.


"Aceste concerte dedicate memoriei lui Elvis sînt singura cale reală de a aduna fanii Elvis într-o atmosferă încărcată de spiritul rock’n roll-ului şi, de ce nu, de cel al celui ce continuă să unească oameni de pe tot globul".

"Scopul este acela de a omagia un om care a schimbat definitiv cursul muzicii, a modelat  moduri de viaţă. Cine a citit suficient despre Elvis Presley, ca artist şi ca om, poate alege ca mod de viaţă dragostea sa pentru oameni".

Cristian Roman

×
Subiecte în articol: spectator elvis