x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De la stup, cu obrazul subţire

De la stup, cu obrazul subţire

de Georgeta Licsandru    |    11 Mar 2008   •   00:00

Trusa de cosmetice a primăverii trebuie să conţină neapărat miere de albine, polen, propolis şi lăptişor de matcă. O mască în care punem miere de albine sau polen poate asigura hidratarea de care are nevoie tenul pentru a nu suferi din cauza vântului de primăvară.

Trusa de cosmetice a primăverii trebuie să conţină neapărat miere de albine, polen, propolis şi lăptişor de matcă. O mască în care punem miere de albine sau polen poate asigura hidratarea de care are nevoie tenul pentru a nu suferi din cauza vântului de primăvară. Datorită compoziţiei sale, mierea are proprietatea de a reţine umiditatea la nivelul epidermei. Măştile cosmetice în care adăugăm miere au efect hidratant şi, în acelaşi timp, reduc inflamaţiile şi mâncărimile de care se plâng persoanele cu ten uscat. Proprietăţile uşor antibacteriene recomandă mierea împotriva acneei. În aceste cazuri, se foloseşte mierea simplă. Dr biochimist Cristina Mateescu, şef colectiv cercetare apiterapie de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, spune că putem să ne aplicăm mierea pur şi simplu pe faţă sau să o combinăm cu argilă, iaurt, polen, ulei de migdale, făină de orez, făină de secară.

 

 

Femeile cu tenul uscat îşi pot face o mască din polen, miere şi o banană zdrobită. Măştile cosmetice în care se adaugă puţină miere contribuie la refacerea şi menţinerea peliculei protectoare de la suprafaţa pielii. De asemenea, după baie, în loc de cremă hidratantă putem folosi o mască din iaurt, tinctură de propolis, miere de albine. Este o mască reconfortantă, care asigură tonusul pielii şi care poate fi aplicată nu numai la nivelul feţei, ci pe întregul corp.

 

 

Propolisul

Adăugat în măştile cosmetice, propolisul are acţiune antibacteriană, cicatrizantă, antiinflamatoare. În acelaşi scop pot fi folosite cremele sau loţiunile pe bază de propolis care se găsesc la plafar. Aceste loţiuni se aplică seara, pentru ca peste noapte să se vindece iritaţiile. Singurul inconvenient al măştilor şi produselor cosmetice care conţin propolis este că pot îngălbeni sau păta uşor pielea. Aceste pete pot fi înlăturate cu o loţiune uşor alcoolizată. Farmacia stupului ne mai oferă şi lăptişorul de matcă, produs care previne îmbătrânirea precoce a tenului. Lăptişorul de matcă conţine aminoacizi precursori ai colagenului şi elastinei, substanţe care asigură elasticitatea pielii şi previn îmbătrânirea precoce.  

×
Subiecte în articol: cosmetica