x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Descoperă un colț din Bali, în România

Descoperă un colț din Bali, în România

de Oana Portase    |    27 Noi 2015   •   20:50
Descoperă un colț din Bali, în România

Puri Bali este salonul unde, dacă pășești, ajungi direct în Bali, într-un univers al aromelor, al rela¬xării și al frumuseții. Totul a început chiar în Indonezia, cu o poveste de dragoste. Un tânăr student român la Conservator a obținut o bursă în Bali, în urmă cu opt ani, iar acolo s-a îndrăgostit de Dewi. Nu a durat mult, iar Dewi și-a urmat glasul inimii și a ales să vină în România. A urmat sora ei, Eka, care a cucerit și ea inima unui român. Astfel, cele două și-au întemeiat o familie și au adus cu ele o parte din cultura balineză la salonul din București. Lor li s-a alăturat o a treia tânără de origine balineză, Fitri.

„Ne-am dorit să aducem în România sufletul unui SPA autentic balinez și spun cu încredere că am reușit să repro¬ducem atmosfera autentică a unui SPA tradițional de acasă. Oferta noastră cuprinde atât tratamente de modelare corpo¬rală, elemente de regenerare atât la nivel fizic, dar și focali¬zarea energiilor terapeutice pe meridianele corpului, trata¬mente SPA faciale, scrub-uri corporale specifice, ritualuri de detoxifiere naturală, personali¬zarea trartamentelor în mul-t i ple formule de la car-duri- cadou până la sesiuni holistice de terapii avansate de regenerare și recuperare”, povestește Eka.

Casa Regilor
Puri înseamnă „casa re-gilor” în sanscrita veche, iar Bali este destinația de vis pen-tru orice vacanță. „Folosim atât tratamente alese din ulei de cocos, ulei de santal, plante exotice, uleiuri esențiale cu rețete autentice asiatice (culese atât din Bali, cât și din restul Indoneziei sau Sri Lanka), cât și ritualurile specifice, muzica, decorurile, accesoriile de SPA și mobilier, toate originare din Bali, nemaipunând la socoteală faptul că noi, cele trei terapeute de la Puri Bali, am făcut academii de SPA internaționale și provenim din Ubud, inima insulei Bali, una dintre stațiu¬nile cu cele mai apreciate centre de SPA din lume”, explică Eka. De asemenea, acesta este singurul salon din țară unde se practică ritualul Lulur, mai spune ea. Este vorba de un ritual de două ore specific înfrumusețării mireselor în Jawa, dar mai găsim acolo și alte ritualuri concepute special pentru relaxare și rejuvenare. La salonul balinezelor nu se pune accent pe apartura sofisti¬cată, ci pe ritualurile tradițio¬noi veți întâlni celebrele tratanale vechi de mii de ani. „Tot la mente cu lumânări Hopi, care reînvie tratamentele tradițio¬nale vechi de peste 2000 de ani ale amerindienilor.” Un pachet de ritual SPA poate dura chiar și peste patru ore. ¬

Ce este Kopi Luwak
„Pe lângă atmosfera auten¬tică balineză, cred că suntem singurul SPA din țară unde, pe lângă tratamentele autentice din Bali și restul Asiei, poți savura cea mai scumpă cafea din lume (originară tot din Indonezia), Kopi Luwak”, mai spune Eka.
Zibeta e un mamifer asiatic care se hrănește cu fructele de cafea, care ulterior sunt elimi-nate intact de animal sub formă de boabe. Lucrătorii de pe plantația de cafea culeg excrementele care sunt spălate atent, dezinfectate, uscate la soare și apoi prăjite. Cafeaua Kopi Luwak nu are gust amar, ci o aromă inedită cu note f lorale și cu un ușor gust de caramel. Prețurile cafelei di-feră. În România, 100 de grame de Kopi Luwak se găsește și la aproximativ 140 de lei.
Fetele fac naveta între Bali și România, dar acum țara noastră este și casa lor. Puri Bali rămâne proiectul lor de suflet în care vor investi în continuare.

Cu siguranță SPA-ul rămâne principala mea preocupare de viitor. Ne dorim să dezvoltăm micuța noastră afacere, dar în același timp punem foarte mult accent pe fiecare client care ne vizitează și încercăm să oferim o experiență unică mai presus de simplitatea unei execuții terapeutice: servirea, muzica, ambientul, culorile și miresmele sunt atent selecționate pentru o călătorie în lumea senzorială a terapiilor din Bali.
Eka (10 ani de experianță spa profesional)

Prețurile diferă în funcție de durată
- Patru variante de card-cadou: 170-50 de lei
- Tratamente SPA 70: 200 de lei
- Masaj 120: 340 de lei
- Ritualuri SPA: 350-700 de lei
- Abonamente: 650-2.200 de lei
 

×