x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta cu dopamină. Regimul alimentar care te ajută să slăbești și te face fericit

Dieta cu dopamină. Regimul alimentar care te ajută să slăbești și te face fericit

16 Sep 2017   •   15:43
Dieta cu dopamină. Regimul alimentar care te ajută să slăbești și te face fericit

Dopamina este o substanță chimică din creier care afectează emoțiile, mișcările și senzațiile de plăcere și durere. Dopaminele neurotransmițătoare sunt situate în regiunea mijlocie adâncă a creierului numită substanta neagră. Există cinci receptori ai dopaminei. Boala cea mai frecventă care exemplifică pierderea dopaminei chimice este Parkinson. În ubstanța neagră există celule care produc în mod natural dopamină. Dopamina nu este responsabilă numai pentru mișcarea fizică, ci afectează și modul în care cineva învață și se comportă.


Dopamina a fost implicată în multe boli, de la schizofrenie, până la tulburări de deficit de atenție, la pierderea raționamentului cognitiv la bătrânețe. Foarte mulți oameni consideră dificilă menținerea unei diete pe termen lung, dar aceasta este diferită.

Retetele conțin ingrediente care declanșează eliberarea dopaminei în creier, deci este o dietă care vă va face să vă simțiți bine! Există mai multe versiuni diferite ale dietei, dar toate se bazează în jurul unor alimente care se crede că stimulează dopamina.

Acestea pot include:

.................

Citește mai departe AICI

×