x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cea mai simplă modalitate de a îmbunătăți performanțele școlare ale copiilor

Cea mai simplă modalitate de a îmbunătăți performanțele școlare ale copiilor

19 Noi 2015   •   13:23
Cea mai simplă modalitate de a îmbunătăți performanțele școlare ale copiilor

„Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei” este o frază repetată cu insistență, dar cât adevăr se ascunde în spatele acesteia?

În ciuda faptului că specialiștii nu au căzut de acord și încă dezbat subiectul în ceea ce îi privește pe adulți, majoritatea afirmă că cei mici ar trebui să mănânce neapărat dimineața.

Un studiu desfășurat recent a relevat că elevii care servesc micul dejun înainte de a pleca la școală își dublează șansele de a lua note mari la teste față copiii care sar peste prima masă a zilei.

Totuși, nutriționiștii atrag atenția că este foarte importantă calitatea alimentelor consumate la primele ore ale dimineții. Dacă cei mici vor mânca dulciuri sau chipsuri la micul dejun nu își vor îmbunătăți performanțele școlare.

Coordonatoarea studiului, Hannah Littlecott, de la Universitatea Cardiff a declarat pentru metro.co.uk: „Micul dejun a fost asociat de-a lungul timpului cu o stare de sănătate mai bună și îmbunătățirea capacității de concentrare și a funcțiilor cognitive, dar nu s-a demonstrat niciodată care este legătura exactă. Studiul de față dovedește importanța unui mic dejun sănătos, alimentele consumate de elevi având un impact direct asupra performanțelor lor școlare.”

Concluzia este simplă: Dacă vă doriți ca cei mici să ia note bune, serviți-le un mic dejun sănătos înainte de a pleca la școală. 

×