x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care este legătura dintre IAURT şi apariţia DIABETULUI

Care este legătura dintre IAURT şi apariţia DIABETULUI

26 Aug 2014   •   13:03
Care este legătura dintre IAURT şi apariţia DIABETULUI

Consumul regulat de iaurt şi de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime acţionează favorabil asupra riscului de a dezvolta un diabet de tip 2, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi menţionat de site-ul passionsante.be.

Cercetarea s-a desfăşurat pe parcursul a 11 ani, pe un eşantion de aproximativ 4.000 de adulţi. Obiceiurile lor alimentare au fost analizate, iar datele au fost coroborate cu incidenţa cazurilor de diabet de tip 2 (DT2). S-a dovedit că produsele lactate - iaurt, brânză proaspătă, cu conţinut scăzut de grăsime, exercită un efect benefic asupra riscului de la dezvolta un diabet. 

Constatarea a fost relevantă în privinţa iaurtului: la un consum de cinci porţii pe săptămână (125 g fiecare), riscul de DT2 a scăzut cu 28%. Efectul său benefic s-ar datora conţinutului de calciu, magneziu, vitaminele D şi K şi prezenţei de probiotice. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: iaurt diabet