x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Șase alimente cu efecte diuretice

Șase alimente cu efecte diuretice

06 Noi 2016   •   21:50

Persoanele care suferă de hipertensiune, boli de inimă, rinichi sau edeme (retenție de apă în țesturi) au nevoie să elimine mai multe lichide decât o fac în mod obișnuit. Pentru asta, medicii recomandă medicamente diuretice, însă există și câteva alimente care au acest rol. Ele trebuie folosite, însă, cu atenție, pentru că eliminarea unei cantități prea mari de apă și minerale din corp poate duce la efecte neplăcute.

 

  1. Negrilica sau chimionul negru este unu diuretic natural foarte eficient. Negrilica crește cantitatea de urină eliminată și reduce nivelul de sodiu și potasiu din organism. Totuși, dozele mari de negrilică pot cauza probleme hepatice.
  2. Hibiscusul este o plantă care acționează ca diuretic, dar păstrează potasiul în organism. Este folosit ca supliment alimentar sau sub formă de ceai.
  3. Alcoolul este un diuretic care crește cantitatea de urină eliminată, însă are mult mai multe efecte adverse decât benefice, iar medicii ne recomandă să îl folosim cu moderație.
  4. Păpădia și ghimbirul sunt folosite în ceaiuri și alte băuturi, mai ales în tratamentele de detoxifiere, pentru proprietățile lor diuretice.
  5. Pătrunjelul este mai mult decât un condiment folosit la supe. Un studiu recent a arătat că pătrunjelul are proprietăți diuretice.
  6. Cofeina are un efect diuretic mediu, pe termen scurt. Persoanele care beau multă cafea, ceaiuri sau alte băuturi cu cofeină dezvoltă însă rapid rezistență.

 

 

 

×