x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum poți să faci mișcare cu ce ai prin casă fără să-ți schimbi programul

Cum poți să faci mișcare cu ce ai prin casă fără să-ți schimbi programul

17 Sep 2017   •   17:50
Cum poți să faci mișcare cu ce ai prin casă fără să-ți schimbi programul
Sursa foto: ULTRA F/Getty Images

Sedentarismul este printre principalele cauze pentru îngrășare și multe probleme de sănătate care pot duce inclusiv la deces. Deci nu e de glumă cu asta. Știu, cei mai mulți invocă lipsa timpului. Tocmai de asta iată câteva idei de lucruri pe care le puteți face în timpul activităților curente prin casă sau când vă uitați la TV. Ca să eliminăm și această scuză și să rămână doar o chestie de voință.  Cu tot cu exemple concrete de exerciții.

 

1. Dansează prin casă

Fie că îți pregătești hainele pentru a doua zi, că te îmbraci să pleci la serviciu sau pur și simplu faci ordine prin casă, pune-ți o muzică antrenantă și dansează prin casă în timp ce faci toate lucrurile astea banale. Mie îmi place la nebunie să dansez. Mi se întâmplă să pun o melodie care-mi place mult și să mă mișc de nebună prin casă și fără motiv. Doar așa, pur și simplu, ca să-mi îmbunătățesc starea de spirit. Iar dacă-l aud pe Enrique Iglesias cu Bailando chiar nu pot sta liniștită pe fund. :))

2. Fă curat prin casă ca și cum ar fi antrenament

În timp ce faci curățenie te miști, nu? Tratează această activitate ca pe o formă de antrenament. Adică fă-o în ritm alert și concentrează-te să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce dai cu mopul, de exemplu. Sau poți încerca să ștergi pe jos cu laveta folosindu-te de picior. Este un exercițiu excelent pentru coapse și fesieri.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×