x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Trup zvelt cu sucuri, fructe şi legume

Trup zvelt cu sucuri, fructe şi legume

de Gina Matei    |    07 Sep 2010   •   00:00
Trup zvelt cu sucuri, fructe şi legume
5905-130811-untitled1.jpgNumit şi "sirop din sevă", siropul de arţar este un aliat al siluetei. Cura cu acest sirop constă în a bea  de mai multe ori pe zi o limonadă fierbinte, îndulcită cu sirop de arţar şi cu puţin ardei iute.

Dietele pe bază de fructe sunt eficiente în menţinerea greutăţii. Ele pot fi monodiete (diete cu un singur fruct) sau cu mai multe fructe. Dietele care slăbesc cu adevărat sunt cele care includ fructe cu cantităţi mai mici de amidon şi de zaharuri, cum sunt căpşunele. Sau dietele cu sucuri inclusiv cu pepene verde, ananas tropical, căpşune, mere, lămâi, portocale. Dieta care slăbeşte cel mai puţin este cea pe bază de struguri, deoarece au un conţinut bogat în calorii.

Atenţie! Este important să se consume fructe de sezon şi să ne abţinem de la fructele uscate, cum ar fi curmalele, stafidele, piersicile sau caisele, deoarece conţin o cantitate foarte mare de zahăr.

Deşi foarte sănătoase, dietele pe bază de fructe prezintă inconvenientul că persoanele care suferă de retenţie de lichide nu răspund bine la ele.


DIETE CU LICHIDE

Regula de bază a acestor diete presupune evitarea alimentelor solide. Astfel, sucurile de fructe, de legume, supele vegetale, infuziile, compoturile sunt de bază. Cele mai eficiente atât sub aspectul kilogramelor eliminate, cât şi al protecţiei sănătăţii sunt sucurile din sfeclă de zahăr, morcov, ţelină şi lăptucă crude. De obicei, în dietele lichide nu există restricţii în privinţa cantităţii, trebuie să se bea atât cât cere organismul.


TRUCURI PENTRU A SLĂBI SĂNĂTOS:
● hrană suficientă, pentru că, dacă alegeţi să vă înfometaţi, riscaţi să dezvoltaţi anumite frustrări;
●  un regim alimentar variat şi echilibrat;
● evitarea alimentelor extra;
● lichide din abundenţă;
● foarte puţine grăsimi;
● mâncăruri gătite cât mai simplu;
● distribuirea hranei în mai multe mese;
● evitarea alimentelor cu multe calorii;
● consumarea unei cantităţi minime de sare;
● nu excludeţi micile plăceri culinare;
● limitarea consumului de alimente făinoase;
● învăţarea modului de a stăpâni crizele de foame;
● cântăriţi-vă cel puţin o dată pe săptămână.

×
Subiecte în articol: metode de slabit