x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Citroën C3

de Sebastian S. Eduard    |    30 Dec 2010   •   00:40
Citroën C3

Nu poţi să nu-l remarci în trafic, în primul rând datorită parbrizului gigantic (Zenith, în accepţiunea Citroën), a elegan­ţei şi rafinamentului pe care le emană.

C3 este o maşinuţă făcută să te binedispună. Stau dovadă atât gama de culori, cât şi arhitectura ei. Este un autovehicul construit pentru a avea priză la partea feminină. Mai adău­gaţi câteva gadget-uri (opţio­nale), sistemele de siguranţă (şase airbaguri) şi obţineţi o schiţă relativ completă a ceea ce ne propune C3.

Pe partea tehnică avem de ales între trei propulsoare diesel şi patru pe benzină, trei cutii de vi­teze (dintre care una automată) – suficiente pentru a ne oferi un eşantion relativ larg de opţiuni.
Cu toate acestea, şi dacă eşti bărbat poţi să apreciezi noul C3. Volumul redus te face să „croşe­tezi” (un verb feminin, ce-i drept) prin trafic, iar dacă alegi şi o motorizare superioară, poţi avea surprize plăcute atunci când apeşi acceleraţia la podea. Tot volumul mic îţi oferă multiple opţiuni de parcare, aşa că... de ce nu?

Noi am testat
Motorizare: 1.4 VTI/95 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 10,6 s
Viteza maximă: 184 km/h
Cutie: manuală
Consum: 7,6/6,8/5,8

News
Propunere ix35 FCEV
Hyundai Motor Company a finalizat dezvoltarea următoarei generaţii de autovehicule electrice cu celule de hidrogen: modelul electric ix35 FCEV. Testarea sa va începe anul următor, iar producţia în serie este programată pentru anul 2015. A treia generaţie de autovehicule electrice cu celule de combustibil Hyun­dai este prevăzută cu un sistem de celule de combustibil de 100 de kilowaţi şi două rezervoare de hidrogen (700 MB). Datorită consumului de 1 litru la 31 de kilometri, SUV-ul poate parcurge 650 de kilometri cu o singură încărcare, o autonomie egală cu cea a unui autovehicul alimentat cu benzină. Autovehiculul poate porni la tempera­turi de până la –25˚C.  

Autonomia autovehiculului ix35 FCEV este cu 55% mai mare decât cea a celei de-a doua generaţii Tucson FCEV, autovehicul limitat la o autonomie de 370 kilometri asiguraţi de o singură încărcare. Noul model are un consum de 1 litru la 31 de kilometri, o îmbunătăţire cu 15% faţă de versiunea anterioară. Mai mult de 95% din componentele importante ale autovehiculului ix35 FCEV sunt fabricate utilizând tehnologii coreene, printr-o strânsă colaborare cu aproximativ 120 de producători locali de componente auto. Dimensiunile componentelor voluminoase ale sistemului de celule de combustibil au fost reduse în vederea scăderii volumului total al motorului până la cel al motoarelor pe convenţionale benzină.

×
Subiecte în articol: auto&moto