x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Incepe show-ul

Incepe show-ul

27 Iul 2007   •   00:00

Din ’90 incoace n-a existat in Romănia vreun campionat mai disputat şi, de ce nu, mai puternic decăt cel din sezonul care incepe vineri, 28 iulie. Nu doar că majoritatea echipelor şi-au păstrat in lot cei mai buni jucători, ba unele dintre ele chiar s-au intărit.

Din ’90 incoace n-a existat in Romănia vreun campionat mai disputat şi, de ce nu, mai puternic decăt cel din sezonul care incepe vineri, 28 iulie. Nu doar că majoritatea echipelor şi-au păstrat in lot cei mai buni jucători, ba unele dintre ele chiar s-au intărit. Cele 11 milioane obţinute de Steaua din participarea in grupele Champions League au aprins imaginaţia tuturor conducătorilor din Romănia. Ei au anunţat bugete de milioane, care au ca scop obţinerea unui loc de Liga Campionilor.

MERCATO. Dinamo a reuşit să repatrieze jucători precum Florin Bratu, Vali Năstase şi Flavius Stoican, dar au dat şi lovitura verii: readucerea lui Ianis Zicu in Ştefan cel Mare. Şi se părea că cea mai mare problemă a lui Mircea Rednic este alcătuirea primului 11, iar cele mai multe bătăi de cap i le dau atacanţii, compartiment la care căinii roşii par a excela. Rivalii din Ghencea, in schimb, l-au repatriat pe Neaga şi au reuşit să-l achiziţioneze şi pe Emegara, jucător pe care Gică Hagi, actualul antrenor al vicecampioanei, l-a adus in fotbalul romănesc. De asemenea, polonezul Golanski pare a fi rezolvat in sfărşit problema fundaşului dreapta la Steaua. Un alt nume greu sosit in această vară este Valentin Bădoi, venit de la Rapid. Cu un antrenor nou, Gică Hagi, obişnuit mai degrabă să atace decăt să se apere, spre deosebire de Olăroiu, care era privit de fani drept un mare fricos, steliştii speră să facă uitate infrăngerile suferite sezonul trecut in faţa rivalilor de moarte.

Rapidul pare o echipă de pluton o dată cu plecarea lui Răzvan Lucescu, dar şi a celor mai buni jucători ai ediţiei trecute: Ianis Zicu şi Valentin Bădoi. De asemenea, tensiunile dintre Dani Coman şi conducere pe seama obţinerii unei măriri de contract par departe de a se fi rezolvat, aşa cum se părea la un moment dat, şi nu fac altceva decăt să menţină incertitudinea asupra cui va apăra poarta giuleştenilor in acest campionat. Nu trebuie uitat nici războiul dintre George Copos şi galerie, care pune presiune in plus pe umerii jucătorilor. Şi nu in ultimul rănd, venirea unui nou antrenor, cu un sistem de joc total diferit de cel al lui Lucescu, face din Rapid o formaţie ieşită din lupta pentru titlu chiar inainte de inceperea competiţiei.

Din provincie, Iuliu Mureşan ameninţă granzii Capitalei. Şi, pentru a-şi ţine cuvăntul, clujenii au făcut cea mai scumpă achiziţie din fotbalul romănesc: l-au luat pe brazilianul Fabbiani. Iar actualul antrenor al ceferiştilor, Ioan Andone, spune despre jucătorii săi că formează cel mai bun lot din Romănia şi că işi doreşte un loc pentru

Champions League.

De la Timişoara se aşteaptă, ca in fiecare an, o formaţie capabilă să lupte pentru titlu. Pentru că, in ciuda sumelor mari investite de Marian Iancu şi a numelor antrenorului, bănăţenii dezamăgesc de fiecare dată.

 Etapa I

Vineri

FC Vaslui - UTAÂ - 18:00, Telesport

Steaua - Ceahlăul Piatra-NeamţÂ - 20:30, Kanal D

Sămbătă

Dacia Mioveni - Rapid - 20:45, Antena 1

"U" Craiova - Farul Constanţa - 22:15, Naţional TV

Duminică

Gloria Buzău - Dinamo - 18:00, Naţional TV

"U" Cluj - Pandurii Tărgu-Jiu - 18:00, Telesport

"Poli" Timişoara - "Poli" Iaşi - 20:30, Kanal D

Miercuri

Oţelul Galaţi - CFR Cluj - 18:00, TVR 1

Joi

Gloria Bistriţa - Unirea Urziceni - 18:00, Telesport

×
Subiecte în articol: sport