x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 13 Decembrie 2006 - pagina 4

Numar rezultate 78 articole

Meniuri cu timbru

"O vorba buna poate incalzi trei luni de iarna" vechi proverb japonez Vera Mantu: "Urmaresc de aproape 2 ani Jurnalul de bucatarie. Am aflat o multime de lucruri deosebit de interesante citind articolele din...

Bucatar de rezerva

In iarna asta e ultima strigare pentru porcul romanesc! Poate ar fi cazul sa ne-apucam sa numaram si zilele care-au mai ramas intre purcel si caltabos, ca la ultima "promotie" de bibani care-au trecut prin emotiile...

Pauza de cafea

Desi nu sunt un vegetarian convins, din cand in cand incerc sa imi imaginez asta. Ba mai mult, am zile in care uit ca focul s-a descoperit si imi prepar numai alimente naturale, fara sa apelez la flacara. Si sa stiti ca...

Ideea vine din camara

POVESTIRI DIN BUCATARIE Mare balamuc! Pleci de acasa cu ceva idei, ceva bani si mult elan, iar cand ajungi in piata constati ca toata planificarea s-a dus pe apa Sambetei. Unde mai pui ca e si post! Si…...

Al Bano: in vino… felicita

GEOGRAFIILE VINULUI Nu cred in coincidente! Iar pasul ce se-asaza pe gresia restaurantului imi da certitudinea. Domnul Vlad Sauciuc ma intampina jovial. Poarta la subrat o carte. In mana, rubinul unui vin isi sterge...

Arome pentru iarna

BARUL CASEI Cu ani in urma, iernile nu erau ca acum, cu multe grade peste zero si cu adieri usoare de vant. Vremurile erau grele, cu strazi troienite si-un crivat aspru care-ti ingheta fata, daca nu te adaposteai....

Saleapin si caviarul

BUCATARIA DE ALTADATA Rusul Feodor Saleapin (n.1873, la Cazan-Rusia - m. 12 aprilie 1938, la Paris)... Unul dintre cei mai importanti cantareti de opera din lume, din toate timpurile. Renumite scene de teatru de pe...

La hanul unde, candva, a mancat Sadoveanu

ROMANIA CULINARA / Vanatori, judetul Neamt Pe drumul dintre Targu-Neamt si Manastirea Neamtului te asteapta o surpriza: poti manca si tu la hanul unde a fost odinioara oaspete de seama autorul romanului "Fratii...

Ritualuri pentru sporul casei

In calendarul popular, Sfantul Modest (sarbatorit la data de 18 decembrie) este protectorul animalelor, el fiind cel care se afla mereu inaintea plugarilor atunci cand pleaca la arat. Asadar, Sfantul Modest...

Delicii pescaresti

CRONICA DE RESTAURANT Iata o fraza stereotip prin care multi patroni de localuri si-ar putea caracteriza afacerea vietii lor: "La inceput a fost o sifonarie, pe urma am deschis o bodega si acum e un mare...

Lucian Giurchescu. Sarmale vs friptura cu afine

RETETA DE VEDETA Miercuri, 7 iunie. In saloanele resedintei ambasadorului Romaniei la Copenhaga s-a desfasurat ceremonia de decernare a Ordinului "Meritul Cultural" in grad de Mare Ofiter regizorului, romanului...

Din cuptoare de pamant

CAIET DE RETETE / ALBA-IULIA Retete mai vechi sau mai noi, retete carora doar mana gospodinei, cu atingeri vechi in ale bucatariei, mai le stie brodi cantitatile exacte sau altele scrise frumos pe hartie in maniera...

Marea Unire a gusturilor la Alba-Iulia

Cate bordeie atatea obiceie! Vorba-i suficient de des intalnita ca sa devina un cliseu. Dar macar e unul dintre acele clisee care-ti indica cu acuratete despre ce e vorba. ROMANIA CULINARA / ALBA-IULIA Cate...

Recomandarea saptamanii: Asia si tainele sale vegetariene

In aceasta perioada, meniurile vegetariene sunt la mare cautare. Daca experienta culinara se imbina cu retetele bucatariei chinezesti, atunci oprelistile de la "bucatele de dulce" nu mai sunt atat de grele. Iata cateva...

Bucatele iernii

Provocari savuroase din bucataria romaneasca Din sumar: Reteta de suflet/ Recomandarea saptamanii: Asia si tainele sale vegetariene / Marea Unire a gusturilor la Alba-Iulia / Din cuptoare de pamant / Lucian Giurchescu. S...

Caiet de retete

PREPARATE DIN CARNE CIORBA TARANEASCA CU AFUMATURA Ingrediente: un kg coasta afumata, 1,300 kg cartofi, 220 g albitura, 180 g ceapa, 125 g cartofi, 500 g rosii in...

Pauza de cafea

Desi nu sunt un vegetarian convins, din cand in cand incerc sa imi imaginez asta. Ba mai mult, am zile in care uit ca focul s-a descoperit si imi prepar numai alimente naturale, fara sa apelez la flacara. Si sa stiti ca...

Bucatar de rezerva

In iarna asta e ultima strigare pentru porcul romanesc! Poate ar fi cazul sa ne-apucam sa numaram si zilele care-au mai ramas intre purcel si caltabos, ca la ultima "promotie" de bibani care-au trecut prin emotiile...
Serviciul de email marketing furnizat de