Desi nu sunt un vegetarian convins, din cand in cand incerc sa imi imaginez asta. Ba mai mult, am zile in care uit ca focul s-a descoperit si imi prepar numai alimente naturale, fara sa apelez la flacara. Si sa stiti ca imi amintesc de ce a spus antropologul
Desi nu sunt un vegetarian convins, din cand in cand incerc sa imi imaginez asta. Ba mai mult, am zile in care uit ca focul s-a descoperit si imi prepar numai alimente naturale, fara sa apelez la flacara. Si sa stiti ca imi amintesc de ce a spus antropologul
Claude Lévi-Strauss: preparatul crud este un atribut al salbaticului, iar alimentul copt (fiert, prajit) este un atribut al culturii. Dar, in acest sens, prefer sa nu fiu prea "cultivata". Crudivoristii adevarati mi-au explicat ca alimentatia naturala asigura un trai mai indelungat si mai sanatos, deoarece fructele si legumele in stare naturala sunt alimente ce au o compozitie alcalina, continand metale bazice care asigura organismului un bun echilibru acidobazic. Exista insa si cateva dezavantaje, pe care eu - muritorul de rand - nu puteam sa le trec cu vederea. Dupa un astfel de regim se pot inregistra pierderi in greutate. Crudivorismul excesiv poate provoca aciditate organismului si, nu in ultimul rand, poate crea izolarea de ceilalti oameni, pentru ca, daca mergi la cineva in vizita si acesta nu a pregatit alimente crude, esti nevoit sa te retragi de la masa.