Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 rase de câini care sunt cei mai buni înotători

10 rase de câini care sunt cei mai buni înotători

de Anastasia Paul    |   

Cu 221 de rase diferite de câini cu pedigree din care să alegi, sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Dacă îți dorești un patruped care să se simtă bine pe uscat dar și în apă, atunci există anumiți câini care ar trebui să fie în fruntea listei tale de dorințe.

Acești câini însoțitori nu sunt niciodată mai fericiți decât atunci când înoată în mare, într-un râu sau lac:

1. Otterhound
O rasă incredibil de rară, Otterhound a fost, după cum sugerează și numele, folosit pentru a prinde vidre în Marea Britanie, până când practica a fost interzisă în 1978. Este un înotător excepțional de puternic, are chiar picioare palmate pentru a avea mai multă viteză în apă.

2. Labrador Retriever
Cea mai populară rasă de câini din Marea Britanie, Labrador Retriever a fost crescut pentru a aduna păsările sălbatice care aterizau adesea în apă, așa că a fi un bun înotător a era esențial. Astăzi, eisunt bucuroși să aducă bețe și mingi din apă ore în șir.

3. Câine de apă portughez
O altă rasă care are picioare palmate perfecte pentru înot, Câinele de apă portughez a fost folosit de pescari pentru a strânge peștii în plase și pentru a colecta echipamentul pierdut din mare.

4. Lagotto Romagnolo
O rasă străveche, Lagotto Romagnolo este acum apreciat pentru capacitatea sa de a adulmeca trufe prețioase.

5. Terranova
O altă rasă canadiană de coastă, Newfoundland are un talent pentru a salva oamenii din apă. Ca animale de companie de familie, le place să se joace în mare și sunt încă potențiali salvatori.

6. Gordon Setter
Luându-și numele de la Ducele de Gordon, care a stabilit rasa în Scoția din secolul al XIX-lea, Gordon Setter iubește plimbările lungi și scufundările răcoritoare în lacuri. 

7. Pudel
Mulți proprietari de pudel sunt uimiți de cât de mult îi place animalului lor să înoate. Numele rasei derivă din cuvântul german „pudl”, care înseamnă „a stropi în apă”. 

8. Curly-Coated Retriever
Părul drăguț care dă numele Curly-Coated Retriever este ideal pentru menținerea temperaturii corpului la înotări lungi. A fost folosit pentru a colecta păsări doborâte din apă. 

9. Nova Scotia Duck Tolling Retriever
O rasă populară în Canada natală, iubitor de apă, Nova Scotia Duck Tolling Retriever are o capacitate unică de a atrage rațele în vizorul vânătorului. Apoi vor sari cu bucurie în lac pentru a recupera păsările de apă lovite.

10. Chesapeake Bay Retriever
Chesapeake Bay Retriever, cunoscut adesea sub numele de „Chessies”, are un strat dublu uleios care reține căldura și este rezistent la apă - perfect pentru înotări lungi în apă rece. Ei pot petrece cu bucurie ore întregi în mare, lac sau râu, potrivit scotsman.com.

 

 

Subiecte în articol: caini inotator
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri