Jurnalul.ro Timp liber Relatii 13 semne că nu îți place persoana care ai devenit

13 semne că nu îți place persoana care ai devenit

de Anastasia Paul    |   

Dacă liniștea interioară este ceva îndepărtat pentru tine, atunci este timpul să faci o reevaluare.

Treci doar prin suișuri și coborâșuri temporare sau lipsește cu adevărat ceva în interiorul tău?

Iată o privire simplă asupra semnelor că nu ești mulțumit de persoana care ai devenit:

1) Te simți depășit
Te simți ca și cum ai fost lăsat în urmă de viață și îi privești pe toți ceilalți trăind experiențe intense pe care tu le pierzi. Nu este doar deprimant, produce și anxietate. Simți că sunt atât de multe de făcut, dar nu ești în stare să te mobilizei. 

2) Viața de zi cu zi pare plictisitoare și lipsită de sens
Viața ta de zi cu zi pare plictisitoare și fără rost. Nu te simți neapărat deprimat și poți să te uiți la vremea frumoasă de afară sau să asculți o melodie care îți place și să te simți fericit. Dar în adâncul sufletului ești pur și simplu foarte plictisit și lucrurile par că au intrat într-o rutină fără sens.

3) Ai nevoie de aprobare
Există o parte din tine care vrea și chiar are nevoie de aprobarea altora. Acest sentiment vizează munca dar și celelalte domenii ale vieții tale. Trebuie să ți se spună că este bine ceea ce faci. 

4) Ești singur chiar și în mijlocul prietenilor și a familiei
Chiar și atunci când ești în preajma prietenilor apropiați și a familiei, te simți adesea singur. Este ca și cum ar exista o parte din tine pe care nu o poți comunica celor din jur, chiar și celor care te iubesc. Această singurătate te roade și te determină să te autoizolezi sau să te complaci în dependențe și comportamente nesănătoase. Pur și simplu, nu simți că oamenii te înțeleg sau te apreciază cu adevărat pentru ceea ce ești.

5) Crezi că oamenii te judecă oriunde te duci
Când nu ești împăcat cu cine ai devenit, s-ar putea să simți că ești judecat oriunde mergi. Crezi că oamenii te privesc ciudat, sunt excesiv de critici sau nu te acceptă. În realitate, citești adesea expresiile lor neutre sau interacțiunile de zi cu zi într-un mod care incorect. Acest sentiment de a fi nedorit și judecat deseori emană din propria ta antipatie subconștientă față de cine ai devenit.

6) Simți că nu ai valoare, fizic, mental sau emoțional
Chiar și atunci când nu există nimic anume despre care să poți spune că nu funcționează, ai o stimă de sine scăzută. Te uiți la aspectul tău și te gândești: neatractiv. Te gândești la sănătatea ta mintală și decizi: instabil. Îți evaluezi propriile emoții și concluzionezi: încurcate. Chiar dacă de fapt s-ar putea să nu te descurci deloc rău, ești nemulțumit de tine. 

7) Traumele trecute continuă să te încurce
Simți că ai fost tratat pe nedrept de viață și nu poți trece peste asta. Poate fi exact. Te simți rănit emoțional și psihic, și știi că trebuie să depășești durerle din trecut. 

8) Temerile persistente te rețin de la visele tale adevărate

Vrei să-ți urmezi visele, dar ești plin de frici în interior. Te îndoiești de tine însuți, te îndoiești de șansa ta de succes. Riscul de a-ți urma visul te ține și paralizat de frică. Ce se întâmplă dacă merge prost sau ai afla că într-adevăr este imposibil? Ce ai face atunci? Preferi să rămâi în zona gri, să nu-ți asumi niciodată riscuri prea mari. 

9) Te crezi victima circumstanțelor
Simți că ești oarecum neputincios să-ți trăiești cu adevărat propria viață și să-ți exploatezi potențialul. De ce? Circumstanțele te-au prins în capcană și simți că nu ai puterea reală de a-ți găsi propria ieșire. Poate că sunt dificultăți de sănătate mintală, o relație abuzivă, limitări fizice sau traumele trecute. În orice caz, pare complet imposibil să transcezi cu adevărat trecutul. Ești prins în capcană. Ce ar trebui să faci în privința asta?

10) Îți este rușine de impresia pe care o faci altor persoane
Unul dintre cele mai descurajatoare semne că pur și simplu nu ești bine cu cine ai devenit este că te simți prost pentru modul în care îi influențezi pe ceilalți. În propria ta minte, cel puțin, ești convins că ai un impact negativ asupra celorlalți.

De asemenea, ți-e rușine de comportamentul din trecut și de felul în care i-ai rănit și i-ai afectat negativ pe alții. Chiar dacă încerci să compensezi asta acum, simți că cine ești este o reflectare a conduitei tale anterioare și ți-e atât de rușine de asta încât este greu să trăiești în prezent.

11) Adopți la întâmplare noi credințe și ideologii pentru a încerca să te adaptezi
Nu simți că ești suficient cu cine ești și descoperi că mereu cauți ceva nou în care să crezi, să te alătură sau să participi.

Indiferent dacă este vorba despre o ideologie, un grup sau o cauză nouă, fără să-ți dai seama dacă este ceea ce îți dorești într-adevăr. Vrei doar să te încadrezi și să simți că valorezi mai mult decât ceea ce îți spune criticul tău interior.

12) Ascunzi emoțiile dificile
Când nu ești mulțumit de cine ai devenit, unul dintre cele mai ciudate simptome este dificultatea în a te confrunta cu ele. Te simți nefericit în legătură cu cine ai devenit, dar în același timp descoperi că reprimi și eviți această concluzie.  Tu nu vrei să te gândești cât de rău te simți pentru tine.

13) Simți că trăiești viața altcuiva
Aceasta este una dintre cele mai ciudate părți ale sentimentului de nemulțumire cu privire la propria persoană. Ai impresia că joci un rol într-un film. Depersonalizarea și disocierea pot deveni foarte intense și este ca și cum ai vedea o versiune a ta care nu are semnificație sau nu este autentică. Ceva trebuie schimbat, asta e sigur, notează experteditor.com.

 

Subiecte în articol: relaţii personalitate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri