Jurnalul.ro Timp liber Relatii 3 reguli diferite în relație după vârsta de 40 de ani

3 reguli diferite în relație după vârsta de 40 de ani

de Anastasia Paul    |   

Întâlnirea de la mijlocul vieții necesită o comunicare deschisă și sinceră. În trecut, dacă nu aveai un partener până la 40 de ani trebuia să te descurci singur. Lucrurile sunt foarte diferite acum și o a doua șansă în dragoste la mijlocul vieții este un lucru minunat. Poți fi chiar prima dată într-o relație cu adevărat sănătoasă, reciprocă. Însă câteva dintre „regulile” relației vor fi altfel decât în tinerețe. 

Nu uita că nu ești singura persoană care divorțează și își dorește un nou început! Asociația Americană de Psihologie arată  că rata divorțurilor în rândul celor de peste 50 de ani s-a dublat între 1990 și 2010. Mulți dintre cei care au divorțat au raportat o îmbunătățire a fericirii generale, eliberarea de foștii soți și creșterea independenței și a libertății. Așa că bucură-te de toate aceste avantaje - cu puțină precauție.

Iată 3 reguli de relație complet diferite pe care oamenii trebuie să le respecte după vârsta de 40 de ani:

1. Fără „ar trebui” 

Acest stereotip poate să nu fie adevărat pentru tine, dar este valabil pentru mulți oameni: pe măsură ce îmbătrânești, acumulezi o mulțime de convingeri despre „cum ar trebui să fie lucrurile”. Dar ai deja experiență și s-ar putea să ți-ai format opinii puternice despre ce este bine și ce este rău, ce este potrivit și ce nu. Așa că nu lăsa ca lucrurile pe care le-ai adunat în minte de-a lungul anilor să stea în calea fericirii tale.

De exemplu, chiar dacă ai o minte liberă, s-ar putea să fii îngrijorat de ceea ce vor crede alții despre tine că trăiești cu partenerul tău în loc să te căsătorești - ceva despre care cercetările arată că este din ce în ce mai frecvent în rândul cuplurilor mai în vârstă. Sau, poate ești îngrijorat de ce vor crede că si trecut atât de repede peste divorț.

Când apar griji și frici ca aceasta, recunoaște-le. Observă-le și întreabă-te dacă ești cu adevărat de acord cu „ar trebui să”, care te trage în jos. Comunică-i partenerului tău despre cum te simți și concentrează-te pe ceea ce este cel mai important pentru tine.

2. Fii direct cu familia ta

Multe dintre persoanele de peste 40 de ani au familii. Unii încă mai au adolescenți care locuiesc acasă, studenți cărora le oferă sprijin sau chiar nepoți pe care îi îngrijesc.

Acesta este unul dintre motivele pentru care poate deveni confuz și complicat să fii într-o relație nouă pe măsură ce îmbătrânești. Dar beneficiile de a te simți iubit, de a iubi un partener potrivit pentru tine și de a fi mai fericit și mai viu merită din plin potențialele complicații.

Cel mai bine este să fii cât mai sincer poți cu copiii tăi și cu alți membri ai familiei cu privire la ceea ce se întâmplă între tine și partenerul tău. Nu încerca să ascunzi faptul că te-ai îndrăgostit. Acest lucru va provoca doar tensiune, neîncredere și sentimente rănite.

Dacă decideți să vă mutați împreună și să spui familiei despre planurile voastre, nu trebuie să-ți justifici decizia sau să fii defensiv. Dacă acest lucru le va afecta în mod direct viața, abordează aceste probleme specifice. Fii deschis la întrebări și oferă răspunsuri concrete și la obiect.

3. Fii clar cu privire la așteptări

Un lucru important de făcut cu partenerul, mai ales dacă vă mutați împreună, este să ajungeți la niște acorduri clare și conștiente.

Vorbiți despre bani, limitele financiare și despre cum veți împărți cheltuielile. Dacă tu sau partenerul tău aveți copii care locuiesc acasă, abordează așteptările și limitele. Asigurați-vă că sunteți amândoi de acord, notează yourtango.com.
 

Subiecte în articol: relaţii reguli 40 ani
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri